Válaszd a bátorságot! – 3. hét / 5. nap

Bátran állj ellen a kétségbeesésnek

Olvasd el: 2 Korinthus 4:8-9, Márk 10:27

IMÁK: 2 Korinthus 4:8-9

Van valami igazán csodálatos abban az emberben, akinek a hite állhatatos. Beszélgettem valakivel, aki mosolygós, telve van örömmel és sokkolt, amikor a beszélgetés közben megtudtam micsoda próbatételeket kellett átélnie a közelmúltban. A mosolya és öröme nem a kétségbeesését leplezte, hanem Isten bizonyítéka volt, aki keresztülvezette őt mindenen. Az Istenbe vetett hite állhatatos volt annak ellenére is, hogy kétségbeesett. A Biblia szerint lesznek problémáink, amik megzavarnak majd minket, sőt, a földhöz szegeznek. De Isten mindig velünk van, vigyáz, hogy ne törjenek össze, hogy ne vezessen a kétségbeesés, ne pusztuljunk el. A próbákkal szembenézve is bátrak lehetünk, mert Isten megígérte, hogy sosem hagy el minket. Istennel az oldalunkon minden körülménynek ellenállhatunk és megmaradhatunk, növekedhetünk hitben, bizalomban és kitartásban. Arra hívattunk el, hogy bátrak legyünk a kétségbeesés közepette is, hogy állhatatos legyen a hitünk, mert Isten mindenkor hűséges hozzánk.

Istenem, köszönöm ígéretedet, hogy sosem hagysz el engem. Köszönöm Uram, hogy megmentesz attól, hogy összetörjek, elpusztuljak. Uram, olyan akarok lenni, mint Pál és Szilász, akik a börtöncellában is Téged dicsőítettek. Atyám, Te hűséges vagy akkor is, amikor én kétségbeesek, add, hogy bátor legyek és Beléd vetett hitem állhatatos legyen. Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Szabó Eszter

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .