Válaszd a bátorságot! – 3. hét / 4. nap

Bátran mondd meg az igazat

Olvasd el: Efézus 4:25, Példabeszédek 12:17, János 17:17

IMÁK: Efézus 4:25

Mikor igazolható a hazugság? És a füllentések? Mi van azokkal a hazugságokkal, amikkel másokat védünk? A Biblia nagyon világosan fogalmaz, Pál levelében ezt mondja: „Ezért soha többé ne hazudjatok!” Semmilyen hazugság sem lehet jó. De az a szégyenletes valóság, hogy gyakran hazudunk. Hazudunk, hogy elkendőzzük azokat a dolgainkat, melyeket megbántunk. Hazudunk, hogy kifogást találjunk a viselkedésünkre. Hazudunk, mert úgy véljük, a hazugság jobb, mint az igazság. Hazudunk ismeretleneknek, a szeretteinknek, sőt, magunknak is. Időnként a hazugságunk jól kidolgozott és bonyolult. Máskor olyan apró, hogy mi is majdnem igaznak gondoljuk. De mint Krisztus követőinek, igazat kell mondanunk. Elhívattunk, hogy Isten előtt egy magasabb mérce szerint éljünk. Mint „egyazon testnek a tagjai”, ha hazudunk, magunkat is bántjuk. A szívben lévő csalás beteggé teszi a testet. Ha hazudtál már, tudod, hogy ez igaz. A hazugság fáj. Az igazmondás azonban bizonyítja az igaz Istenbe vetett hitünket. Bátran kimondhatjuk az igazságot, ha Isten őszintesége vezet.

Atyám, köszönöm, hogy elhívtál arra, mondjak igazat. Köszönöm Uram, hogy segítesz meggátolni a nyelvemet abban, hogy hazug dolgokat állítson, legyen szó akár kis, akár nagyobb dologról. Istenem, köszönöm, hogy Te jó és igaz vagy, a Te utaidon szeretnék járni. Hadd dicsérjenek a szavaim Téged, Uram, én kősziklám és Megváltóm. Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Szabó Eszter

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .