Válaszd a bátorságot! – 3. hét / 3. nap

Bátran élj a kultúrával ellentétes módon

Olvasd el: Róma 12:1-3

IMÁK: Róma 12:2

Nagy bátorság kell ahhoz, hogy ne a korszellem szerint éljünk. Sokkal könnyebb lenne olyan életet élni, ami a világi szokások szerint zajlik. De, kedves barátom, nagyon megéri. A Róma 12:2 azt mondja, hogy ha azt választjuk, hogy nem a világi viselkedést másoljuk, Isten átformál minket. Az átformálás közben Isten megváltoztatja a gondolkozásmódunkat, megtanuljuk érteni az Ő jó és tökéletes akaratát ránk nézve. Ez azt jelenti, hogy ha az árral sodródunk és másoljuk a világi szokásokat, akkor a növekedésünk megakad és vakok leszünk Isten akaratára. Milyen borzalmas lenne! Ezért elég bátornak kell lennünk ahhoz, hogy a korszellemmel szemben éljünk. A konformitás gyávaság. Az isteni átformáláshoz pedig bátorság szükséges.

Mennyei Atyám, azt akarom, hogy formálj engem! Köszönöm Istenem, hogy megmutatod mi a különbség aközött, ha a világi viselkedés szerint élek, vagy ha Általad átformálva élem az életem. Köszönöm, hogy bátorságot adsz a korszellemmel szemben élni. Erőd által bátor vagyok. Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Szabó Eszter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..