Válaszd a bátorságot! – 3. hét / 2. nap

Bátran légy nagylelkű

Olvasd el: 2 Korinthus 9:6-8, Példabeszédek 19:17

IMÁK: 2 Korinthus 9:6-8

Mint Isten asszonyai, nagylelkűségre lettünk elhívva. Mint a földműves, akinek csupán néhány magja van, nekünk sem kell sok mindent birtokolni ahhoz, hogy nagylelkűek lehessünk. Csak egy olyan szív kell hozzá, ami készséggel osztja a kedves szavakat, néhány percnyi odaszánt időt, a tehetségét, a kincseit, nem nézve, hogy mennyi van belőle. Függetlenül attól, hogy mink van, adnunk kell. A mi nagylelkű Mennyei Atyánk biztosítja, hogy mindig több jusson, mint amire szükségünk van. „A bőkezű adakozás pazar megjelenése a szeretetnek és a hálának, rámutat az isteni gondoskodásba vetett bizodalmunkra.” – Xochitl Dixon. A bátran nagylelkű jókedvűen ad, vonakodás nélkül, bízik Isten gondoskodásában. A nagylelkűséggel Isten Királyságában mindenki nyer.

Uram, köszönöm, hogy példát állítasz elém határtalan nagylelkűségeddel, hogy odaadtad Fiadat, Jézust. Köszönöm Istenem, hogy ellátsz annyival, hogy másoknak is adni tudjak, olyan hűségesen, ahogy Te adsz nekem. Adj nekem jókedvű, készséges szívet. Taníts a bőkezűségre és nagylelkűségre, arra, hogy bátran bízzak Benned. Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Szabó Eszter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..