Válaszd a bátorságot! – 2. hét / 5. nap

Bátran vendégelj meg másokat

Olvasd el: Róma 12:13; 1 Péter 4:9; Zsidókhoz 13:16

IMÁK: Róma 12:13

Bátorság szükséges ahhoz, hogy vendégszeretők legyünk. Ha megtörtént veled valaha, hogy megjelent valaki váratlanul a bejárati ajtód előtt, akkor tudod, miről beszélek. Többnyire zárva tartom az ajtót és nem szoktam senkit behívni, mert tartok tőle, nem néznének rám jó szemmel látva a sok összehajtogatásra váró ruhát a kanapén, és a sok koszos edényt a mosogatóban. Őszintén szólva, azt hiszem be kell ismernem, mennyire nem vagyok kész gyakorolni a vendégszeretet. Isten leányaként azonban azt az elhívást kaptam, hogy ne félelemből cselekedjek, hanem legyek bátor.

A Rómaiakhoz írt levél 12:13 verse egy kihívást állít elénk: “legyetek kész segíteni”, ahol szükség van. Amikor valakinek van egy szükséglete, vagy megjelenik a bejárati ajtónknál, hitünk ösztönözzön arra minket, hogy bátran nyissunk ajtót és hívjuk be. Bátornak lenni a vendégszeretetben azt jelenti, hogy nem engedjük, hogy a félelem megállítson minket abban, hogy segítő kezet nyújtsunk. Amikor látunk egy szükséget, legyünk az elsők abban, hogy mielőbb betöltsük. A bátor vendégszeretet nem fél. A bátor élet vendégszerető élet.

Uram, a Tiéd vagyok. Te radikális vendégszeretettel közelítettél felém és én olyan akarok lenni, mint Te, kész akarok lenni arra, hogy radikális vendégszeretettel közeledjek mások felé. Köszönöm, Atyám, hogy megnyitottad szemem, hogy lássam azokat a lehetőségeket, ahol segíteni tudok valakinek, aki szükségben van. Adj nekem Krisztusi merészséget, hogy bátran tudjam felajánlani vendégszeretetemet. Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Pfaff Mária

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .