Válaszd a bátorságot! – 2. hét / 4. nap

Bátran lépj a bizonytalanságban

Olvasd el: Máté 6:25-34; Máté 11:28-30

IMÁK: Máté 11:28-30

Annyi gondoskodás és bátorítás van ezekben a versekben. Egy nyílt meghívó magától Jézustól, aki arra hív minket, fáradt állapotunkban, hogy tegyünk le mindent, ami terhel bennünket és adjuk át lelkünk megpihenése érdekében. Amikor az élet bizonytalanságaival találkozunk, amikor gyengék és túlterheltek vagyunk, nem pont erre van szükségünk? Valakire, aki megkönnyíti terheinket? Jézus azt ígérte, hogy Ő ez a Valaki. “Hadd tanítsalak téged…” mondja, és arra vezet, hogy mélyebben megismerhessük Őt, és megkapaszkodhassunk ebben az ígéretben. Ő azt akarja, hogy megértsük azt a békességet és nyugalmat, amit csak Ő adhat, és ami miatt tényleg bátrak lehetünk a bizonytalan körülmények között. Lehet, hogy nem tudjuk, mit hoz a holnap, de biztosan tudhatjuk, hogy Ki tartja kézben a holnapjainkat. Jöhetünk Hozzá, hogy nyugalmat találjunk nála. Lehetünk bátrak a bizonytalanság idején.

Drága Istenem, segíts nekem nyugalmat találni Benned. Köszönöm, hogy meghívsz pihenni a Te jelenlétedbe, amikor nagyon gyenge és megterhelt vagyok. Mennyei Atyám, minden helyzetben, minden időben bízok Benned. Köszönöm az erőt és a bátorságot, amivel szembenézhetek a bizonytalanságokkal. Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Pfaff Mária

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .