Válaszd a bátorságot! – 2. hét / 1. nap

Bátran féld Istent az emberek helyett

Olvasd el: Példabeszédek 1:7; Példabeszédek 8:13; Példabeszédek 29:25

IMÁK: Példabeszédek 29:25

Amikor más emberek rosszallásától tartunk, amikor attól félünk, hogy nem ütjük meg valakinek a mércéjét, és amikor félünk, hogy csalódást okozunk valakinek, ilyenkor az emberektől félünk. Ez egy veszélyes csapda, mert ha így teszünk, az emberekbe vetjük a bizalmunkat, ahelyett, hogy az Úrba vetnénk. Az embereknek való tetszés bebörtönönzi a szívünket. Az istenfélelem (teljes bizalom) viszont felszabadítja. Bátornak kell lennünk és Istent kell félnünk az emberek helyett, tudva, hogy ez a döntés biztonsághoz vezet minket, a összehasonlítgatás, bátortalanság és elégedetlenség csapdája helyett. Az Istenben való bizalom megelégedettséget, áldást, szabadságot és biztonságot ad. Az Úr félelme élethez vezet! A Péld 31:30-ban ezt olvassuk: “Mert a báj csalóka, és elmúlik a szépség, de dicséretre méltó az az asszony, aki tiszteli és féli az Örökkévalót!”. Istent félni bátor és dicséretre méltó dolog!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy biztos helyre vezetsz engem, amikor teljesen megbízom Benned. Segíts, hogy bátor legyek Téged félni az emberek helyett és szabadíts meg az embereknek való tetszés börtönétől. Uram, bevallom, hogy rossz helyen van a félelmem, és Hozzád fordulok teljes szívvel. Erősíts meg a Te Igéddel. Helyettesítsd félelmemet hittel. Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Pfaff Mária

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .