Légy bátor, és győzd le a félelmet!

Jen Thorn írása

Az enyhe aggodalomtól kezdve a jeges rettegésig mindannyian megtapasztaltuk már valamilyen szinten a félelmet. Vannak olyan körülmények, melyek álmatlan éjszakákat, gyomorgörcsöt és figyelemzavart okoznak. Gondolj egy-két olyan dologra, melyek megrémítenek!

De mi is a félelem? A félelem egyfajta szorongás vagy rettegés valaminek a kimenetelétől, vagy attól, hogy a vágyaink nem teljesülnek, a szükségeinket pedig nem töltik be.

És számtalan dolog kiválthatja: emberek, körülmények, tapasztalatok, nehézség, betegség, halál, veszteség, fájdalom, múltbéli emlékek, a jövő kiszámíthatatlansága, vagy egyszerűen csak a képzeletünk játéka.

És mi a probléma a félelemmel?

Van egy hatalmas gond a félelemmel: az, hogy ez egyfajta engedetlenség Istennel szemben. A Bibliában temérdek alkalommal olvassuk, hogy ne féljünk.

Amikor megengedjük a félelemnek, hogy fölénk kerekedjen, akkor engedetlenek vagyunk, mert valami másban hiszünk, nem pedig abban, amit Isten szava mond. Mindig visszatérek a Filippi 4:8-ra, melyben Pál arra buzdít bennünket, hogy azokkal foglalkozzunk, melyek igazak, dicséretre méltóak és igazságosak. Amikor valami olyasmin rágódunk, ami még meg sem történt, akkor vajon igaz dolgokra gondolunk?

Amikor rémisztő dolgok történnek velünk és engedjük, hogy ezek lebénítsanak, akkor nem hiszünk Isten Bibliában leírt szavának.

Miért nem kell félnünk?

A kérdésre a választ az Ézsaiás 41:10-ben találjuk.

 „Ne félj, mert veled vagyok! Ne aggódj, mert én vagyok ISTENED!"

Az ok, amiért nem kell félnünk az, hogy Isten a mi Istenünk. Ez azért nagyon fontos, mert azt is jelenti, hogy egyben Ő a segítségünk is. És miben fog nekünk segíteni?

 „Megerősítelek, sőt, megsegítelek! Igazságos jobbommal felkarollak
és megtartalak."

Ő erőt fog adni, hogy átvészeld a legkeményebb, legsötétebb és legijesztőbb időket. Néha túlterheltnek érezzük magunkat, vagy egyszerűen csak fáradtnak, készen arra, hogy feladjuk. És pont ezek azok az idők, amikor Isten a saját tenyerén hordoz minket;

Az Övé a mindenható tenyere. „Mert Jah Jahve a Kősziklánk örökké!” (Ézsaiás 26:4) Az Ő keze sosem fárad el, kezéből pedig soha semmi sem ragadhat ki! – J.R. Miller

Amikor a félelem kezd eluralkodni az életeden, valld meg magadnak az igazságot! Emlékeztesd magad arra, hogy az az Isten hordoz a karján, akinek ereje, irgalma, szeretete és segítsége nem ismer határokat.

„De most azt mondja az ÖRÖKKÉVALÓ, aki teremtett téged, Jákób, 
Aki téged alkotott, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak!
Neveden szólítottalak, enyém vagy.”
- Ézsaiás 43:1

Jézusra nézve,
Jen

Fordította: Szabó Anna

Forrás: https://lovegodgreatly.com/be-brave-and-fight-fear/

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .