Válaszd a bátorságot! – 1. hét / 4. nap

Bátran bocsáss meg

Olvasd el: Máté 18:21-22, Kolossé 3:13

IMÁK: Kolossé 3:13

Amikor bátorsággal kapcsolatos tulajdonságokra gondolunk, akkor talán olyasmik jutnak az eszünkbe, mint erő, kitartás, vagy rendíthetetlenség. Valószínűleg nem a megbocsátás ugrik be először, hiszen a megbocsátást általában nem soroljuk a bátor tettek közé. De talán rosszul tesszük…

Ugyanis a megbocsátás gyakran nagyon is nehéz. A megbocsátás megköveteli, hogy erősek legyünk az Úrban, kitartóak az engedelmességben, valamint rendíthetetlenek a kegyelem kiterjesztésében. Ahogy Isten megbocsátott nekem, úgy engem is arra hív, hogy legyek bátor, és bocsássak meg másoknak.

Annyira tetszik, ahogy ezt Mary Sutherland megfogalmazta: „Ha tudásra lett volna a legnagyobb szükségünk, akkor Isten tanárt küldött volna közénk. Ha technológiára lett volna a legnagyobb szükségünk, akkor Isten tudóst küldött volna közénk. Azonban mivel megbocsátásra volt és van a legnagyobb szükségünk, ezért Isten egy Megváltót küldött.”

Légy bátor, és bocsáss meg. Bocsáss meg, és légy szabad!

Dicsérlek téged, Istenem, azért a kegyelemért, amit nap mint nap felém gyakorolsz. Köszönöm, Atyám, hogy megalázol, így képes vagyok megbocsátani. Istenem, köszönöm, hogy elszakítod a sérelmek és a haragtartás láncait a szívemben. Emlékeztess megbocsátó kegyelmedre, és adj erőt, hogy ugyanezt a megbocsátást és kegyelmet másokra is kiterjesszem. Így teszel bátorrá. Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Szabó Anna

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .