Válaszd a bátorságot! – 1. hét / 3. nap

Bátran tégy jót

Olvasd el: Galata 6:9, Efézus 2:10, Zsoltárok 34:8

IMÁK: Zsoltárok 34:8

Amikor valamilyen „menedékről” olvasunk, akkor én egy olyan helyet képzelek magam elé, amelynek van teteje: egy fedezéket vagy búvóhelyet, amely megvéd a vihartól. Ez egy csodálatos kép arról, hogy mit jelenthet Isten számunkra: biztos pontot, védelmezőt, fedezéket. Ebben a versben azonban még ennél is több rejlik! „Ízleljétek és lássátok meg, hogy jó az Örökkévaló!” Ez a rész azt sugallja, hogy amikor az Úrhoz menekülünk, akkor jóságát egy még mélyebb szinten tapasztalhatjuk meg. Az érzékeink (ízlelés, látás) felébrednek jósága jelenlétében, és micsoda öröm is ez! Tehát nemcsak védve vagyok, biztonságban és fedezve, de annyira az Atya közelében vagyok, hogy szinte látom és ízlelem, hogy jóságos. Ez akkora örömmel tölt el! Az Úrhoz menekülni azt jelenti, hogy életünket az Ő közelében élhetjük le, ráadásul bővölködve az örömben.   

Atyám, köszönöm, hogy menedékem vagy. Istenem, annyira hálás vagyok, mert amikor oltalmad közelségét élvezem, akkor felélénkülnek az érzékeim, és természetfeletti öröm tölt el. Köszönöm Istenem állandó jóságodat. Segíts, hogy életem során mindig Te légy a menedékem! Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Szabó Anna

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .