Válaszd a bátorságot! – 1. hét / 2. nap

Bátran bízz

Olvasd el: Példabeszédek 3:5-6, Zsoltárok 9:10, Zsoltárok 20:7

IMÁK: Példabeszédek 3:5-6, Zsoltárok 9:10

Isten nem azt kéri, hogy értsük meg. Sokkal inkább arra kér, hogy bízzunk Benne. Bátor hitre van szükség ahhoz, hogy megértés nélkül bízzunk. Sokszor nem értjük majd, hogy mit csinál Isten. De Ő hűséges, és tudjuk, hogy jó, így teljes szívvel bízhatunk Benne. A mi értelmünk nem képes felfogni, hogy milyen bámulatos Isten akarata és terve az életünkre nézve. Amikor elég bátrak vagyunk ahhoz, hogy bízzunk, pedig nem értjük, hogy mi történik, az olyan, mintha a tó kellős közepén kilépnénk a csónakból, mert Jézus azt mondta. Lehetünk bátrak bízni mindazért, amit már tudunk a mi Istenünkről. Ő mindig meg fogja mutatni, hogy melyik úton kell menned. 

Köszönöm Istenem hűségedet és jóságodat. Köszönöm, hogy adsz erőt bátornak lenni és bízni Benned még akkor is, ha nem értelek. Istenem, tudom, hogy jó terved van az életemre nézve. Emlékeztess arra, hogy a Te akaratodat keressem, hogy megláthassam azt az utat, amelyet Te készítettél el nekem. Teljes szívemmel Benned akarok bízni. Ámen. 

/YouVersion/

Fordította: Szabó Anna

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .