Válaszd a bátorságot! – 1. hét / 1. nap

Bátran harcold meg a nemes harcot

Olvasd el:  1 Timóteus 6:6-16, Efézus 6:10-17

IMÁK: 1 Timóteus 6:11-12

Isten szerint való nőkként Timóteushoz hasonlóan arra lettünk elhívva, hogy azt az életet éljük, amit Isten eltervezett a számunkra. Ez a nagyszerű elhívás azonban nagy felelősséggel is jár, ami azt jelenti, hogy igenis oda kell tennünk magunkat. El kell futnunk a rossz dolgoktól – szó szerint el kell fordulnunk és távolodnunk mindattól, ami nem Istentől származik. Arra vagyunk elhívva, hogy teljes erővel harcoljunk a tisztességért, a hitért, a szeretetért, a kitartásért és a szelídségért. Azt a parancsot kaptuk, hogy harcoljunk az igaz hitért, hogy megvédjük azt, ami jog szerint minket illet, és hogy dédelgessük Isten ígéreteit. A küzdelem nehéz, azonban Isten jól tudja, hogy mennyire megéri.

Nőnek lenni nem egy passzív elhívás. El kell határoznunk a szívünkben, hogy futunk, igyekszünk, harcolunk és kitartunk. Az örök élet a tét, és sokan figyelnek minket.

Atyám, köszönöm neked azt a csodálatos terhet, hogy a tiédnek neveznek. Köszönöm, hogy adsz látást felismerni a gonoszt, erőt, hogy megálljak a hitben, és kitartást abban, hogy megtisztuljak. Atyám, én komolyan veszem ezt az elhívást és ezt a felelősséget. Köszönöm, hogy bátorrá teszel, hogy megharcoljam a nemes harcot. Ámen. 

/YouVersion/

Fordította: Szabó Anna

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .