Isten mindent a javunkra munkál

„Egészen biztosak vagyunk benne, hogy minden összedolgozik azoknak a javára, akik Istent szeretik — akiket ő a saját terve szerint elhívott.” Róma 8:28

Szereted Istent? Elfogadtad már a meghívását a Vele való mentő kapcsolatba, kegyelemből hit által?

Akkor, keresztyén testvérem, tudnod kell valamit.

Igazán tudnod kell.

NEKED tudnod KELL, hogy ebben a pillanatban is Isten mindent a javadra tesz.

Jól hallottad.

Mindent.

Azt a munkahelyet.

Azokat az embereket.

Azt a helyet.

Azokat a körülményeket.

Mindent a te javadra és az Ő dicsőségére tesz az életedben, ebben a pillanatban is.

Ez egy olyan ígéret, amit valószínűleg már unásig hallottál. Talán te magad is hivatkoztál rá, amikor valakit bátorítani kellett. Van, akinek ott van bekeretezve a szobájában, és talán most is épp azt nézi.

Mégis valamilyen okból nehezen hisszük el magunkra értelmezve.

Mindent. A te javadra.

Kérlek, ne értsd félre. Pál, a római levél írója nem azt mondja ezzel, hogy a rossz dolgok jók lennének. És ez az Igevers sem ígéri azt, hogy az a munkahely, azok az emberek, az a hely, vagy akár azok a körülmények jobbra fordulnának (szövegkörnyezetért olvassuk el a Római levél teljes 8. fejezetét: Pál a jelen szenvedéseiről, gyengeségről, hiábavalóságról ír, és csak ezután szól majd a megpróbáltatásról, a nyomorúságról, az üldöztetésről, az éhségről, a mezítelenségről, a veszélyről és a kardról.)

Amiről viszont beszél Pál, az az, hogy Isten új életet ígér, megdicsőített életet, amelyet az evangélium reménységében kaphatunk meg Őbenne.

A Jézussal való találkozás mindent megváltoztat.

Megváltoztatja a nézőpontunkat, a fontossági sorrendünket, a jelen céljait…

Egykor oly kedves dolgok, menjetek,
E világ tisztel és vív értetek,
Amik nyereség voltatok nekem,
Krisztusért kárnak ítélem.
Élni Benned, Jézus, olyan jó,
Ennél nincs nagyobb áldás…
- Robin Mark

…ez pedig biztosítja azt a dicsőséget, ami majd láthatóvá lesz (Róma 8:18).

Azok számára, akik Krisztus Jézusban vannak, ez azt jelenti, hogy semmi sem választhat el minket az Ő szeretetétől. Azt jelenti, hogy mi vagyunk a győztesek, sőt még annál is többek Az által, Aki szeretett minket (Róma 8:37-39). És ez sokkal több, mint amit bármi „jó” világi körülmény tudna biztosítani számunkra.

Ha a jelenlegi körülményeid között még nem látnád az Ő jóságának jeleit, gondolj arra, hogy Isten hatalmas tervei túlmutatnak mindazon, amit a szemünkkel látunk.

Ne hagyjuk ki ennek az Igeversnek a folytatását sem: „Egészen biztosak vagyunk benne, hogy minden összedolgozik azoknak a javára, akik Istent szeretik — akiket ő a saját terve szerint elhívott. Hiszen őket Isten már a világ teremtése előtt ismerte. Sőt, külön is választotta őket, hogy a Fiához hasonlóvá váljanak.”

Kiválasztott minket, biztonságba helyezett örök időkre, hogy az Övéi legyünk. Megvált minket, hamuból életet támaszt, és folyamatosan azon munkálkodik, hogy a saját hasonlatosságára formáljon, mert sokkal jobban tudja, mi a legjobb számunkra, mint amit mi valaha képzelni is tudnánk.

Nem tudsz kimozdulni a holtpontról, és még mindig azt keresed, mi a jó?

„Végül minden jóra fordul. Ha még nem fordult jóra, akkor ez még nem a vége.” – Max Lucado

Tarts ki, Isten még munkálkodik, és semmi nem kerülheti el a figyelmét. Biztos, hogy győzni fog, és a dicsősége láthatóvá fog válni. Egy napon pedig, amikor Krisztus megjelenik, mi is olyanok leszünk, mint Ő.

 

Az Ő lábainál:

Whitney

 

Fordította: Greizer Zsófia

Forrás: https://lovegodgreatly.com/god-works-everything-out-for-good/

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .