Isten örökké tartó szavai

Elszárad a fű, elhull a virág, de Istenünk szava örökké érvényes marad.” – Ézsaiás 40:8

Amikor először adtam át az életemet az Úrnak még fogalmam sem volt arról, hogy micsoda értéke van a Bibliának. Akkoriban csak párat ismertem a tízparancsolatból. Éppenséggel egy olyan gyülekezetbe jártam, amely a dicsőítést sokkal inkább előtérbe helyezte a bibliai tanításokkal szemben. Tehát, amennyire én tudtam, a Biblia nem volt más, csupán egy szabálykönyv.

Egészen addig, amíg Isten el nem kezdte felfedni magát előttem, nem ismertem az általa felkavart, olthatatlan szomjat és éhséget, hogy megismerhessem Őt. A gyülekezet többé már nem volt elég ahhoz, hogy oltsa a szomjam. A dicsőítés nem bizonyult elégnek ahhoz, hogy elérjem Őt.

Ki ez a Mindenható Isten, aki tökéletesen ismer és feltétel nélkül szeret? Mi a terve az életemre? Van egyáltalán helyem ebben a világban? Miért olyan nehéz az élet? Miben változna meg az életem akkor, ha az Ő szerető kezei közé helyezném?

Amikor válaszokra volt szükségem a Szent Szellem Isten Igéjére, a Bibliára irányította a figyelmemet.

Istentől származik az egész Írás, amely hatékonyan használható a tanításra. Alkalmas arra, hogy meggyőzően rávilágítson a bűneinkre, hogy helyreigazítson és helyreállítson bennünket, hogy engedelmességre neveljen, és megmutassa, hogyan éljünk Isten tetszése szerint. Mindez pedig azt a célt szolgálja, hogy az Isten embere tökéletes legyen: minden tekintetben felkészült és alkalmas mindenféle jó munkára.” – 2 Timóteus 3:16-17

A Biblia sokkal több egy szabálykönyvnél, egy önsegítő kézikönyvnél vagy egy Istenről és az ő népéről szóló tényekkel teli enciklopédiánál. A Biblia Isten élő, lélegző, mennyei kinyilatkoztatása önmagáról az emberek felé. 66 könyvében Isten beszámol az ő nagyszerű tervéről, melynek során Fián, Jézus Krisztuson keresztül megváltja az emberiséget.

Amit az Istennel folyatott szellemi utam elején még nem tudtam, az az, hogy Isten valódi megismeréséhez ismernem kell az Ő Igéjét. Megismerni Istent a Biblián keresztül választ ad legmélyebb szükségeinkre és az élet legbonyolultabb kérdéseire.

  • Ha a Biblia segítségével megismerjük Istent, a belé vetett hitünk megerősödik és elkezdünk ragaszkodni az ígéreteihez.
  • Ha a Biblia segítségével megismerjük Istent, az átformálja látásunkat mind a földi, mint pedig szellemi életünk tekintetében.
  • De mindenekfelett, ha a Biblia segítségével megismerjük Istent, akkor a szavak mögött meglátjuk Jézust, a testté lett Igét.

Mindig rácsodálkozok arra, hogy évszázadok múltán is, évről-évre a Biblia maradt minden idők legsikeresebb bestsellere. A Bibliát kb. 1500 év alatt írta meg több mint 40 különféle író isteni sugallatra. Ezek az emberek más korokból érkeztek, más volt a foglalkozásuk, a népcsoportjuk és a hátterük. Mégis, a Biblia örökké tart.

Nem számít az idő, a politikai változások, a szociális normák, a szellemi sokszínűség vagy a filozófiai elméletek… Isten szava megmarad. Isten szava pontosan az, ami Ő maga… mindig igaz, hibátlan, releváns, változhatatlan és rendíthetetlen. Egy olyan világban, amely állandóan változik, a hívőknek mindig lesz egy változhatatlan állandó az életükben: ez pedig Isten és az Ő szava.

Mert amit Isten kimond, az a szó, élő, erőteljes és hatékony. Isten szava élesebb, mint a legélesebb kétélű kard. Mélyen belénk hatol, egészen addig, ahol a szellem és a lélek közötti határ húzódik. Isten beszéde behatol a csontjaink találkozásáig, sőt a csontjaink belsejébe is: megítéli és szétválogatja szívünk gondolatait és szándékait.” – Zsidók 4:12

Azért olvassuk a Bibliát, hogy megértsük Isten szívét, hogy meghitt és egyedi módon találkozzunk vele, és hogy, elkerülhetetlenül egyre jobban hasonlítsunk hozzá.

Azért olvassuk a Bibliát, hogy általa megnyerjük Isten erejét. Isten Igéje egy fegyver, melyet arra használunk, hogy felülkerekedjünk a kísértés, a bűn és saját szenvedéseink felett ebben a bukott világban. Ez az az erő, amely megújítja elménket és helyreállítja szívünket Istenben. Ez az az erő, amely átformálja gondolatainkat, hozzáállásunkat és viselkedésünket.

Azért olvassuk a Bibliát, mert ez a mi fényünk ebben a sötét és összetört világban. Ez mutat utat Istenhez és az Ő akaratához akkor, amikor nem vesz minket körül más, csak káosz és üresség. Isten Igéje láthatóvá teszi az ösvényt, melyen járnunk kell és pontosan vezeti minden döntésünket és választásunkat. A legbiztosabb módja annak, hogy megtaláljuk Istent az életnek nevezett zűrzavarban az, ha kinyitjuk a Bibliánkat.

Isten teremtett minket önmagáért. Azonban ahhoz, hogy megismerjük, ismernünk kell az Ő Igéjét is. Bizalmas kapcsolatba kerülni Istennel megéri a befektetett időt, energiát és áldozatot, ami azzal jár, hogy olvassuk és tanulmányozzuk az Ő beszédét.

Isten Igéje sosem hagy cserben minket, mert Isten maga nem hagy minket cserben.

Isten szava örökké megáll, mivel Isten maga örökké megáll.

Hogyan imádkozhatunk érted, miközben Isten útmutatását és bölcsességét keresed az Ő Igéjében?

 

Kegyelem nektek és békesség,

Terria

 

Terria az SZNI bátorító és közösségi médiát kezelő csapataiban szolgál. Virginia államban él a férjével, és két gyönyörű egyetemista lány büszke édesanyja. Szenvedélyes célja, hogy lángra lobbantsa és bátorítsa a századfordulón élő nők generációit, hogy azok megragadják Isten igazságát és ragaszkodjanak is hozzá. A hétköznapokban szorgalmasan dolgozik; többnyire kórházakban láthatjuk ilyenkor, ahol meghallgatja a betegek történeteit, és megosztja a történeteit, és azt a szeretetet, mellyel Isten elárasztotta az életét. Bár Terria életének körülményei néha zűrzavarosak, Isten mindig megmutatja neki erejét és szeretetét.

 

Fordította: Szabó Anna

Forrás: https://lovegodgreatly.com/gods-enduring-word/

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .