Veletek vagyok a világ végezetéig

„Tanítsátok őket, hogy engedelmeskedjenek mindannak, amit én parancsoltam nektek! Biztosak lehettek benne, hogy állandóan veletek leszek. Igen, veletek maradok minden nap, amíg ez a korszak véget nem ér!” – Máté 28:20

Érezted már úgy, hogy Isten egy lehetetlen helyzetbe helyezett? Vagy talán úgy érzed, hogy olyasmit kér tőled, ami bőven meghaladja a képességeidet? Valószínűleg pont így éreztek a tanítványok is, amikor Jézus ezt a parancsot adta nekik: „Menjetek a nemzetekhez, és tegyetek tanítványommá minden embert az egész világon!”

Minden embert az egész világon. Mégis hogyan?

El tudom képzelni, mennyi félelem, kétség és hitetlenség töltötte el őket. Ismerték Jézust. Tudták, hogy ő Isten, és hogy az akarata tökéletes. De… minden embert? Az egész világon?

Emlékszek az első alkalomra, amikor Caracasból az Amazonas vidékére utaztam. Több mint 15 órán keresztül buszoztunk. 6-7 óra elteltével nem láttam mást, csak a tájat. És még több tájat. Aztán átkeltünk egy folyón. Aztán megint táj jött. És átkeltünk még egy folyón. Aztán még több táj, majd az Orinoco-folyó. Aztán átkeltünk az Orinoco-folyón is, végül másfél órányi tájnézegetést követően megérkeztünk Puerto Ayacuchóba.

Forgott velem a világ. Uram, mégis hová hoztál engem?! Ifjú házasok voltunk, és a férjem izgatottam vitt el a szülőfalujába. Akkor már tudtam, hogy Isten arra hív, szolgáljam őt az esőerdőben, így készültem ugyan az útra, mégis annyira fáradt és túlterhelt voltam, hogy nem akartam mást, csak elszaladni. Az Apostolok cselekedetei 1:8-ban arra olvasunk felhívást, hogy tanúk legyünk – egészen a föld végső határáig.

Nahát, én aztán a föld végső határán éreztem magam!

Jézus pontosan tudta, hogy mire gondolnak a tanítványok. Tudta, hogy össze vannak zavarodva, és hogy rémültek. Tisztában volt azzal is, hogy a feladat hatalmas volt és nehéz; sokkal nagyobb, mint a tanítványok.

Jézus mégis ezt parancsolta nekik:

Menjetek a nemzetekhez, és tegyetek tanítványommá minden embert az egész világon,

Merítsétek be őket az Atya, a Fiú és a Szent Szellem nevében!

Tanítsátok őket, hogy engedelmeskedjenek mindannak, amit én parancsoltam nektek!

Majd ezt az ígéretet tette:

Biztosak lehettek benne, hogy állandóan veletek leszek. Igen, veletek maradok minden nap, amíg ez a korszak véget nem ér!”

„Nem a saját erőnk visz minket. Annak a felhatalmazásával megyünk, aki megteremtette és megváltotta a világot.” – John Piper

Talán Isten arra kér most téged, hogy tedd meg a lehetetlent. Arra kér, hogy tégy valamit az Ő dicsőségére, hogy kiterjeszd a kegyelmet és megbocsáss valakinek, aki megbántott. Talán arra kér, hogy mondj le valamiről, amit szeretsz; hogy engedd el azt a barátságot, hogy tárcsázd azt a bizonyos számot. Talán arra kér, hogy többet adj. Többet az idődből. A pénzedből. A kényelmedből.

Bármire is kér Isten, ugyanaz az ígéret vonatkozik rád, mint amit akkor adott a tanítványoknak, amikor megparancsolta nekik a világba való kimenetelt:

Veled leszek. Mindig.

Az Ő hatalma az, amely küld bennünket, vezet bennünket és erőt ad nekünk.

Az erő Krisztusban van.

Amikor a feladat lehetetlennek tűnik, ne arra gondolj, amit te nem tudsz megtenni! Nézz fel Jézusra! Vedd el az erőt, ami Benne van elrejtve a számodra! Ne feledd, hogy Ő mindig veled van, és nincs olyan dolog a világon, amit az Ő segítségével ne tudnál megtenni!

Jézus egy teljesítendő küldetéssel látta el a tanítványokat, de nem egyedül küldte el őket. Az Ő folyamatos jelenlétének ígérete több, mint elégnek bizonyult abban, hogy megerősítse és vezesse a tanítványokat, akik engedelmeskedtek Jézusnak és elindultak minden embert tanítvánnyá tenni.

Veletek vagyok. Mindig. Amíg ez a korszak véget nem ér.

Engedd, hogy Jézus drága hangja a füledbe súgja ezt a gyönyörű ígéretet a mai napon! Engedd, hogy az Ő jelenléte adjon neked erőt elvégezni azt a feladatot, melynek elvégzésére Ő kért meg.

Megelégedve az Ő szolgálatában,

Edurne

 

Fordította: Szabó Anna

Forrás: https://lovegodgreatly.com/i-am-with-you-to-the-very-end/

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .