Jónás könyve – Szeresd a szeretetre nem méltókat – 4. hét / 5. nap

Isten mindenkihez jó

Olvasd el: Zsoltárok 145:8-9; Titusz 2:11

IMÁK: Zsoltárok  145:8-9

Micsoda utazás! Élvezted ezt a négy hetet Jónás könyvével? Miután mélységében tanulmányoztuk, lefogadom, hogy már tudod, ez a könyv nem egy nagy halról szól, egy megtért városról, vagy egy engedetlen prófétáról. Ez a könyv Istenről szól, az Ő akaratáról, és arról, ahogyan mi válaszolunk neki.

Azzal zárjuk a tanulmányt, amit Isten jelleméről megtanultunk ezekben a csodás leckékben:

Késedelmes a haragra.

Szeretete örökké megmarad.

Ő csupa kegyelem és irgalom.

Nem akarja, hogy bárki elvesszen.

Türelmes.

Mindenkit szeret.

És még mennyi minden!

A 145. Zsoltárban Dávid megemlékezik Isten leírásáról a 2 Mózes 34. fejezetéből: “Az Úr, az Úr irgalmas és kegyelmes Isten! Türelme hosszú, szeretete és hűsége nagy! (2 Mózes 34:6 újford).” Ő jó mindenkihez, nemcsak Izráelhez, de az egész emberiséghez, akiknek megtölti a szívét örömmel.

Az Isten, aki minket teremtett, kegyelmet tanúsít teremtményei iránt, azok iránt akik azt hiszik, hogy megérdemlik, és azok iránt is, akik úgy gondolják, nem. És az Ő kegyelméből megváltást hozott minden embernek. Nem úgy van, hogy elmész és megváltást szerzel; hozzád jön és választasz, hogy elfogadod-e. Mindenki csakis Isten kegyelme által talál megváltást.

Hogyan tudsz kapcsolódni Jónáshoz és Isten vele való bánásmódjához? Hogyan tudsz egy olyan életet élni, amely kétség nélkül Isten irántad való kegyelmét és irgalmát mutatja be? Hogyan tudsz változást előidézni azáltal, hogy másokat Jézushoz vezetsz és a megváltáshoz, amit Benne találhatnak csak meg?

 

Édes Istenem, a szívem megtelt azzal, amit Tőled tanultam és a Te szeretetedről irántam. Segíts úgy élni, hogy tiszeljelek Téged és mindig engedelmeskedjem parancsaidnak. Ámen.

 /YouVersion/

 Fordította: Bíró Ibolya

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .