Jónás könyve – Szeresd a szeretetre nem méltókat – 3. hét / 5. nap

Isten azért jött a világba, hogy megmentse azt, nem  pedig azért, hogy elítélje

Olvasd el: János 3:17, Lukács 19:10

IMÁK: János 3:17

Semmi sem rosszabb annál, mintha valaki el van veszve és nem is tud róla. Életem 26 évében elveszett voltam és sejtelmem sem volt róla. Azt a tökéletes életet éltem, amiről a világ azt mondja, hogy tökéletes, de egy bőrönddel a kezemben éltem. Amikor letelepedtem egy új helyen, kipakoltam, találtam egy új munkahelyet, új házat, új barátokat… az űr a szívemben még mindig olyan nagy volt, hogy ismét költöznöm kellett, keresve azt a valamit, ami majd betölti az űrt. Amint Isten betöltötte azt az űrt, minden kezdett értelmet nyerni.

Az Ember Fia azért jött, hogy megkeresse és megtartsa az elveszettet. Az Ember Fia azért jött, hogy megkeressen és megmentsen engem, hogy megkeressen és megmentsen téged. És továbbra is keresi az elveszetteket, a betegeket, minden embert aki úgy él, hogy nem ismeri fel mire van szüksége.

Kiről tudod, hogy még elveszett? Kiről tudod, hogy még mindig beteg? Jónást Isten Ninivébe küldte prédikálni, hogy megadja az embereknek a lehetőséget, hogy megmeneküljenek. Azt a parancsot kaptuk, hogy menjünk el az egész világba és hirdessük Jézus Krisztus Evangéliumát. A keresztények nagy többségének azt jelenti, hogy menj oda a szomszédodhoz, a gyermeked tanárához, a lányhoz az edzőteremben, a hölgyhöz a boltban. El vannak veszve, és nálad van a térkép. Betegek és nálad van az orvosság.

 

Drága Uram, köszönöm, hogy eljöttél a világba, hogy megments engem. Olyan sok embert látok a környezetemben, akik nem ismernek Téged, és nem is tudják, hogy Nélküled elveszettek! Adj nekem szavakat, hogy megosszam a jó hírt Rólad. Add, hogy a Te Szent Szellemed munkálkodjon a szívükben, hogy Veled kapcsolatba kerüljenek. Ámen.

/YouVersion/

Fordította: dr. Ferenczi Andrea

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .