Jónás könyve – Szeresd a szeretetre nem méltókat – 3. hét / 1. nap

Isten, aki második esélyt ad

Olvasd el: Jónás 3:1-3

IMÁK: Jeremiás siralmai 3:21-23

Isten ismét mondja Jónásnak: „Menj Ninivébe!”.  És ez alkalommal a próféta pontosan tudja, mit kell tennie. Nem akarta ugyanazt a hibát elkövetni még egyszer, így felkelt és egyenesen Ninivébe ment. Ha első alkalommal már ezt tette volna, nem kellett volna annyi mindent elszenvednie!

De sajnos vannak leckék, melyeket csak nehézségek, próbák vagy hibák árán tanulunk meg. Lehet, hogy nem ez az ideális tanulási folyamat, de mély nyomot hagy, mely segít minket növekedni és elkerülni a későbbiekben a hasonló hibákat.

A jó hír az, hogy Isten mindig kész arra, hogy egy második, harmadik, vagy tizedik lehetőséget adjon nekünk. Az Ő szeretete soha el nem múlik. Irgalma soha nem fogy el, mert minden reggel megújul. Ez azt jelenti, hogy minden reggel új esélyed van rá, hogy meghozd a helyes döntést. Függetlenül attól, hogy tegnap mennyire szúrtad el a dolgokat, Isten kegyelméből mindig kapsz egy újabb esélyt.

Van olyan dolog az életedben, amit meg kellene változtatni? Bármi, amiről tudod, hogy nem teszed helyesen? Ellenállsz, hogy Isten utasításainak engedelmeskedj? Döntsd el ma, hogy nem pazarolsz több időt arra, hogy a saját fejed szerint tedd a dolgokat, ehelyett inkább kérd Istentől a lehetőséget, melyet felkínál, hogy azt tedd, amit Ő kér tőled.

 

Drága Istenem, segíts, hogy helyesen cselekedjek. Belefáradtam, hogy újból és újból ugyanazokat a hibákat kövessem el, és belefáradtam, hogy mindegyre a saját kényelmemet tartsam szem előtt a Te akaratod helyett. Köszönöm, hogy Te mindig adsz újabb esélyt. Engedd, hogy értékelni tudjak minden egyes új lehetőséget, és soha ne tekintsem magától értetődőnek a Te megbocsátásodat. Ámen.

 /YouVersion/ 

Fordította: dr. Ferenczi Andrea

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .