Jónás könyve – Szeresd a szeretetre nem méltókat – 2. hét / 3. nap

Isten kiemeli életünket a gödörből

Olvasd el: Jónás 2:5-7

IMÁK: Jónás 2:6

Voltál már életveszélyben? Lehet, hogy te, vagy egy szeretted súlyos betegségen ment keresztül, vagy autóbalesete volt, esetleg súlyos traumát szenvedett. Velem ez akkor történt meg, mikor a kislányom 4 hónapos volt. Hirtelen leállt a légzése… és vele együtt megállt az én szívem is.

A férjem vitte kórházba a kislányunkat, én meg mentem utánuk a kisfiúnkkal, aki akkor két éves volt. A tíz perces úton nem tudtam mást tenni, csak Istenhez kiáltottam: “Kérlek Uram, mentsd őt meg!” Mikor megérkeztem, fogalmam sem volt, hogy a kislányom még életben van-e. Végül megláttam, hogy lélegzik, és az öröm és megkönnyebbülés könnyei kezdtek csorogni az arcomon. Az a tapasztalat mindörökre megváltoztatta az életünket.

El tudom képzelni, hogyan változtatta meg a hal gyomrában töltött idő Jónás életét, ahogy a te életedet is megváltoztatták és formálták más tapasztalatok. Rick Warren mondta: “Addig nem tudhatod, hogy csak Istenre van szükséged, amíg meg nem tapasztalod, hogy egyedül Isten maradt neked.”

A legmélyebb és legsötétebb gödörből csak Isten képes kihozni. Ha segítségért imádkozunk, meg fog szabadítani minket.  Lehet, hogy nem pont úgy, ahogy elképzeltük, de az Ő tökéletes akarata szerint. És Ő olyan módon, amelyet mi lehet, hogy nem értünk, mindent a mi javunkra és az Ő dicsőségére fog fordítani.

 

Abba, Atyám, köszönöm, hogy te meghallod az én kiáltásomat, és még akkor is megszabadítasz, ha a legmélyebb ponton vagyok. Köszönöm, hogy olyan sokszor megsegítettél. Segíts, hogy a legnehezebb helyzetekben is emlékezzek a Te szeretetedre és tökéletes akaratodra. Ámen. 

 /YouVersion/

 Fordította: dr. Ferenczi Andrea

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .