Jónás könyve – Szeresd a szeretetre nem méltókat – 2. hét / 1. nap

Isten mindig meghallja imáinkat

Olvasd el: Jónás 2:1-2

IMÁK: 1 János 5:14

Engedetlensége miatt Jónás egy óriási hal gyomrában találta magát. El tudsz képzelni ennél magányosabb és ijesztőbb helyet? Vajon mire gondolhatott Jónás? A hal gyomrából az Úrhoz kiáltott, és Isten természetesen meghallgatta őt.

Bármit kérünk az Ő akaratának megfelelően, meg fog minket hallgatni.

Hadd mondjam el ezt mégegyszer, mert sosem tudom megunni: Mikor a legmerészebb álmoddal Istenhez fordulsz, Ő meghallgat téged, ha az Ő – számodra elkészített – tökéletes akaratának megfelelően imádkozol.

Isten meghallgatta Jónás kiáltását a hal gyomrából és a tiédet is meg fogja hallgatni, bárhol lennél. Az Ő szeme látja az igazakat, és füle hallja kiáltásukat (Zsoltárok 34:16 újford.)

Érezted már azt, hogy Isten nem hallgatja meg az imáidat? Semmi sem lehetne távolabb az igazságtól! Nemcsak, hogy meghallgatja a könyörgésed, de pontosan tudja, melyik szavakat fogod használni, még mielőtt kiejtenéd azokat (Zsoltárok 139:4).

 

Mennyei Atyám, a tudat, hogy az Univerzum Teremtője meghallgatja imáimat, megadja nekem azt a békét és örömet, melyre a lelkem vágyik. Köszönöm a biztonságot, melyet Benned találok. Ámen.

 /YouVersion/

 Fordította: dr. Ferenczi Andrea

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .