Nem futhatsz el Isten elől

„Senki és semmi sem rejtőzhet el Isten tekintete elől!” (Zsidók 4:13)

Gondolj az életedben egy olyan időszakra, amikor azt kívántad, bárcsak eltűnhetnél. Én sok olyan alkalomra emlékszem, amikor kínosan és kényelmetlenül éreztem magam és semmit sem akartam jobban, mint máshol lenni. Máskor szörnyen rettegtem valamitől, amiről tudtam, hogy meg kell csinálnom, vagy keresztül kell mennem rajta és azt kívántam, bárcsak eltűnhetnék.

És most gondolj a lelki életedre. Voltak az életedben olyan időszakok, amikor azt kívántad, bárcsak elfuthatnál Isten elől, mert nem akartad megtenni amire hívott, vagy bevallani egy konkrét bűnödet? Erről is azt gondolom, sokan megtapasztaltuk már legalább egy kicsit.

De az az igazság, hogy nem szaladhatunk el Isten elől. Fizikailag nincs olyan hely, ahol Isten nem lát bennünket, és nincs olyan gondolat vagy érzés, amit el tudnánk rejteni Isten mindent látó szemei elől (Zsoltárok 139).

Három dolog van, ami miatt nem futhatunk el Isten elől.

 

  1. Az Ő jelleme nem engedi meg

Isten mindentudó (mindent-tudó) ugyanúgy, ahogy mindenütt jelenvaló (mindenütt jelen van). Ez a két tulajdonság lehetetlenné teszi bárki számára, hogy elrejtőzzön vagy elfusson Isten elől. Nincs olyan elfojtott félelem, rejtett aggodalom, olyan bűn, amit színleléssel elrejtenél, vagy magány, szomorúság, csalódottság, amit elég mélyre tudnál temetni, hogy Isten ne lássa. Az életünk egy nyitott könyv és lelkünk legmélyebb része is Isten lába előtt van kiterítve.

 

  1. Az Ő szeretete nem engedi meg

Egy másik ok, ami miatt nem rejtőzhetünk el Isten elől az, hogy az Ő szeretete nem engedi meg. Isten szeret téged, az Ő gyermekét, és nagyon is tudatában van mindannak, ami az életedben folyik, azért hogy meg tudjon vigasztalni, amikor vigasztalásra van szükség, gyógyítson amikor összetörtél, megmentsen amikor Hozzá kiáltasz és helyreigazítson, amikor a saját utadat akarod járni.

Ha megengedné, hogy elrejtőzzünk előle amikor fáj valami, vagy elrohanjunk tőle amikor bűnt követünk el, az nem lenne szeretet és nem dicsőítené Őt.

 

  1. Az Ő igazságossága nem engedi meg

Isten mindent lát és mindent megítél. Nem hagyhat figyelmen kívül semmilyen rossz cselekedetet és nem hunyhat szemet még a legkisebb elhajlás előtt sem. Az Ő szentsége megköveteli a tökéletességet és tökéletességének egy része az, hogy az igazságosságot tökéletesen alkalmazza.

Hála Istennek, hogy Ő sosem fárad el, kedvessége mérhetetlen és türelme elképesztő – különösen annak fényében, hányszor próbálunk elrejtőzni, elfutni előle, vagy mellőzni Őt. Időnként nehéz Isten elhívása az életünkben, időnként a bűn mélyen a szívünkbe ereszti töviseit, és néha olyan olyan fájdalmaink vannak, hogy azt sem tudjuk, hogyan beszéljünk róla bárkinek. De Isten mindezt látja és úgy cselekszik, hogy az mindig a mi megszentelődésünket és az Ő dicsőségét szolgálja.

Ahelyett hogy elfutnál vagy elrejtőznél Isten elől, rohanj hozzá és tárd ki előtte egész életedet és szívedet. Vigasztalódj azzal a ténnyel, hogy Ő egyébként is mindent tud rólad és ott van neked.

 

Jézusra tekintve,

Jen

 

Fordította: Bíró Ibolya

Forrás: https://lovegodgreatly.com/you-cant-run-from-god/

 

 

 

 

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .