Jónás könyve – Szeresd a szeretetre nem méltókat – 1. hét / 4. nap

Ismerd be bűnöd és lépj tovább!

Olvasd el: Jónás 1:13-17

IMÁK: 1 János 1:9

Ha rossz döntést hoztunk, a legnehezebb beismerni a hibánkat és megváltoztatni a viselkedésünket. A jó része viszont az, hogyha megbánjuk, Isten hűséges és megbocsátja a bűneinket, mindet. Jézus a kereszten kifizette az egész emberiség bűneiért az árat. Nemcsak a múltbeliekért, hanem a jelen és a jövő bűneiért is.

Megvallani azt jelenti, hogy „ugyanazt mondani”. Amikor megvalljuk a bűnünket, készek vagyunk kimondani (és elhinni is) ugyanazt a bűnről, mint amit Isten mond. Ezt láthatjuk Jézus történetéből a farizeusról és a vámszedőről, akik imádkozni mentek a templomba. A farizeus azzal dicsekedett, hogy mennyire igaz ember, míg a vámszedő annyit kért: „Istenem, könyörülj meg rajtam, nyomorult bűnösön!” (Lukács 18:13) Aki megvallotta a bűnét, az értett egyet Istennel.

Bármilyen bűnünkre kérhetjük Isten bocsánatát. Ő pedig bármikor részesíthet bennünket kegyelmében. Irgalmas és könyörületes. Olyan szerető Isten ő, aki arra vár, hogy megvalljuk a bűneinket, hogy megbocsáthasson és segíthessen feddhetetlenül Vele járnunk.

Bár a bűn állandóan jelen van az életünkben, ez nem kell, hogy az Istennel való kapcsolatunkban akadályt jelentsen. Készek vagyunk megvallani a bűnünket? Engedjük Istennek, hogy megtisztítsa a szívünket és az életünket? Megteszi, ha engedjük.

 

Drága Istenem, hogyan is tudnám megköszönni szeretetedet és kegyelmedet irántam? Köszönöm, hogy minden nap új esélyt adsz. Köszönöm, hogy kész vagy megbocsátani. Segíts, hogy naponta bocsánatot tudjak kérni. Ámen. 

/YouVersion/ 

Fordította: Greizer Zsófia

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .