Hazugság helyett igazság – 6. hét / 5. nap

Azon gondolkodj, ami igaz!

Olvasd el!: Róma 12:2; Filippi 4:8

IMÁK: Filippi 4:8

Ahhoz, hogy harcolni tudjunk a hazugságokkal szemben, el kell gondolkodnunk arról, mi az igazság. Gyakran fel akarjuk állítani a legrosszabb eset forgatókönyvét vagy megengedjük a gondolatainknak, hogy ennek a világnak a dolgain hosszasan elidőzzön. A Szentírás megparancsolja nekünk, hogy józanul gondolkodjunk. Mint hívő emberek, állandóan meg kell újítanunk elménket és Isten dolgain kell gondolkodnunk, nem pedig a földi dolgokon.

Tehát, mik is azok a menny dolgai mintsem a földi dolgok? A Filippi 4:8-ban Pál bátorítja a hívőket, hogy gondolkodjanak mindarról, ami építi Krisztus testét. Ezek tiszteletreméltóak, igazságosak, tiszták, szeretetreméltóak, dicséretesek vagy dicséretre méltóak.

Az üzenet, melyet a televízióból, a rádióból és az internetről kapunk, gyakran ellentmondhat a Szentírásnak. Ezért szándékosan meg kell védenünk az elménket a világ hazugságaitól és az ellenség megtévesztésétől.

Hogyan tudnál még tudatosabban a mennyei dolgokra gondolni? Próbálj meg három stratégiára gondolni, melyeket a napi rutinodba be tudsz illeszteni.

 

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy annyira szeretsz engem, hogy törődsz vele, hogy oktass engem, hogy őrizzem meg az elmémet ettől a világtól. Könyörgöm, hogy emlékeztess, hogy elgondolkodjam, mi az, ami jó, mi az, ami tiszteletre- és dicséretreméltó. Őrizd meg elmémet a hamisságtól. Készítsd fel elmémet a cselekvésre. Segíts, hogy gondolataim Krisztuson járjanak. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Herceg Nóra

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .