Hazugság helyett igazság – 6. hét / 3. nap

Járj az igazság útján!

Olvasd el!: János 8:31-32; János 17:17

IMÁK: János 8:31-32

Annak érdekében, hogy észrevegyék a hamis valutát, a szövetségi ügynökök inkább a valódi bankjegyeket tanulmányozzák, mint a hamisakat. Ez az eljárás észrevehetőbbé tesz bármilyen eltérést a másolatokban. Ha mi is meg akarunk állni szilárdan a félrevezetéssel szemben, meg kell tanulnunk az igazságban járni.

Jézus emlékeztette tanítványait a János 8:31-32-ben, hogy ha engedelmeskednek az Igének, akkor ők valóban az Ő tanítványai. Az egyetlen módja, hogy engedelmeskedjünk Jézus Szavának, ha tudjuk, hogy melyek azok. Az egyetlen módja, hogy ismerjük az Igazságot, ha ismerjük Isten Igéjét. Minél jobban tanulmányozzuk a Bibliát, annál jobban fel fogjuk ismerni, amikor valaki valami olyat mond, ami ellentétben áll a Szentírással.

A Szentírás tanulmányozása időt vesz igénybe és fegyelmez minket. Az Igazságban járni nem könnyű. A világ nem ösztönzi a hívőket, hogy engedelmeskedjenek Jézus tanításának. Akárhogy is, annak az előnye, hogy ismerjük Jézus Szavát, életünk Igazságát, messze felülmúlja a költségeket.

Milyen szokást tudsz felállítani, hogy segítsen neked az Igazságban járni?

 

Mennyei Atyám, köszönöm Igéd erejét, mely útbaigazít engem mindenféle igazságban. Imádkozom, hogy segíts elrejteni a Te Szavadat a szívemben, hogy ne vétkezzem ellened. Hálát adok Fiadért, aki elhozta az igazságot a világba. Könyörgöm, hogy segíts nekem Benne megmaradni. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Herceg Nóra

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .