Hazugság helyett igazság – 6. hét / 2. nap

Tanulj bölcsességet!

Olvasd el!: Példabeszédek 13:20; Jakab 1:5

IMÁK: Jakab 1:5

A hazugságok legyőzése az életünkben a bölcsesség kimutatását igényli tőlünk. Néhányan közülünk talán nem úgy gondolnak ránk, mint bölcsek. Szerencsére, a bölcsesség jellemvonás, melyet fejleszthetünk. A Szentírás említ pár módot, mellyel növekedhetünk a bölcsességben.

Az első módja, hogy bölcsességhez jussunk, ha bölcs emberekkel töltjük az időnket. Van igazság abban a szólásban, hogy „madarat tolláról, embert barátjáról”. Bölcs emberek bölcsekkel társulnak, bolondok bolondokkal.

A második módja, hogy növekedjünk a bölcsességben, ha kérjük Istentől a bölcsességet. Ő hűségesen megadja ezt az ajándékot azoknak, akik hitben kérik.

Mikor volt legutoljára, hogy bölcsességet kértél a körülötted lévőktől vagy imádságon keresztül?

 

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy lehetővé teszed számomra, hogy növekedjek a bölcsességben. Kérlek, hogy továbbra is növeld a képességemet, hogy különbséget tudjak tenni igazság és hazugság között. Segíts nekem bölcs döntéseket hozni. Jézus nevében, Ámen. 

/YouVersion/

Fordította: Herceg Nóra

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .