Hazugság helyett igazság – 6. hét / 1. nap

Fegyverkezz fel!

Olvasd el!: Efézus 6:11-17

IMÁK: Efézus 6:11

Amióta harcban állunk az igazságért, hogyan próbáljuk meg legyőzni ennek a világnak a hazugságait? Ennek az egyik hatékony módja az, ha magunkra öltjük Isten fegyverzetét. Az Efézus 6:11-17-ben olvashatjuk a keresztény ruházat leírását mint háborús öltözetet. Annak érdekében, hogy ellen tudjunk állni a világ hazugságainak, magunkra kell vegyük Isten jellemzőit. Ez reményt ad számunkra, mert Isten az egyetlen, aki biztosítja nekünk azt a fegyverzetet, amire szükségünk van. Azonban az már a mi felelősségünk, hogy magunkra öltsük, hogy felkészüljünk, és hogy harcoljunk, amikor dúl a csata.

Parancsba kaptuk, hogy Isten teljes fegyverzetét öltsük magunkra. Ahhoz, hogy legyőzzük a világot, minden egyes darab létfontosságú. Ezek az eszközök magukba foglalják a következőket: igazság, becsületesség, békesség evangéliuma, hit, üdvösség és Isten Szava. Isten Igazsága távol fog tartani minket a bukástól. A becsületesség – vagy a krisztusi életforma – megőriz minket a kísértés következményeitől. Az evangélium szilárd alapot ad nekünk. A hit megvéd minket az élet minden területén. Az üdvösség életbevágó a küzdelemben. Isten szava lehetővé teszi számunkra, hogy keresztülvágjunk és leromboljunk bármilyen hazugságot, amivel szembekerülünk.

Szóval hogyan is öltsük fel Isten fegyverzetét? Ha időt töltünk Isten Igéjével, ha imádkozunk, ha közösségben vagyunk más hívőkkel, ha bízunk Krisztusban, ha megosztjuk a Szentírást másokkal, ezek mind segítenek megerősíteni a hitünket. Ezen szokások segítségével ellen tudunk állni a kísértésnek és győzelmet arathatunk a hazugságok felett.

Számodra Isten fegyverzetének mely darabjáról szükséges emlékeztető, hogy ma magadra öltsd?

 

Mennyei Atyám, köszönöm neked, hogy biztosítod számomra a fegyverzetet, mellyel szilárdan ellenállhatok a gonosznak a világban. Segíts, hogy meglegyen a fegyelmem mindennap magamra ölteni a páncélomat. Magasztallak Téged, ahogy megérted és megadod szükségleteimet. Köszönöm neked Jézust, akiben üdvösségem van. Jézus nevében, Ámen. 

/YouVersion/

Fordította: Herceg Nóra

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .