Hazugság helyett igazság – 5. hét / 4. nap

A próbák között nincs boldogság

Olvasd el!: Jakab 1:2-4,12; Róma 5:3-5; 1 Péter 4:12-13

IMÁK: Jakab 1:2-4

Mikor örvendeztél utoljára a szenvedés közepette? A legtöbbünk nem énekel dicséreteket, amikor egy szög miatt defektünk lesz miközben épp munkába sietünk, vagy amikor elveszítjük az állásunkat. Sőt, felzaklat a szituáció. Azonban a próbatételekben is megtalálhatjuk az örömöt. Az Újszövetség arra tanít, hogy a kihívásokkal teli időszakok arra szolgálnak, hogy nekünk, hívőknek, növekedjen a hitünk.

Az Írás szerint a kihívások lehetővé teszik, hogy állhatatosabbá váljunk – ami lehetővé teszi, hogy éretté váljunk a hitben. Képzeld el, mi történne, ha egy katonát sosem képeztek volna ki az ellenséggel való találkozásra. Hogy élné túl a csatát? Ugyanígy, minden egyes kihívással erősebbé válik a hitünk.

Reménységünk lehet a megpróbáltatások közepette és biztosak lehetünk a reményben, hiszen Isten szeretete hűséges. Mennyei Atyánk Szent Szellemét adta ajándékul, hogy megérthessük és érzékelhessük el nem múló szeretetét a nehézségek idején is.

Hogyan lehet pozitív szemléletünk a nehéz időkben? A feladat nem egyszerű, de nem vagy vele egyedül.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy tudhatom, a legnehezebb időkben is örömre lelhetek. Tudom, hogy pozitívnak maradni nem könnyű. Segíts, hogy emlékezzek, hogy Szent Szellemed adtad nekem azért, hogy kimutasd irántam való nagy szeretetedet. Segíts, hogy erős maradjak és növekedjek a hitben. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Virág Eszter

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .