Hazugság helyett igazság – 5. hét / 2. nap

A vagyon tesz boldoggá

Olvasd el!: Máté 6:19-21; Lukács 12:15; Prédikátor 3:11

IMÁK: Máté 6:19-21

Van bármilyen gyűjteményed? Az interneten találhatsz képet a világ legnagyobb skót duda, aláírt baseball-labda vagy DVD gyűjteményéről is. Ironikus azonban, hogy a világ legnagyobb DVD gyűjteményének birtokosa arra panaszkodik, hogy nem talál semmit, amit megnézhetne!

Azt gondoljuk, hogy a birtoklás boldogsággal jár. A vásárlás-terápia felszáríthatja a könnyeinket. Azonban a felhalmozott dolgok nem tölthetik be a lelki űrt. Jézus arra tanított, hogy helyesen tekintsünk a birtoklásra. Végülis, a vagyonunk és az életünk Istené. Nem vihetjük magunkkal a javainkat az örökkévalóságba. Ennélfogva, tárgyi dolgokra áldozni az időnket, forrásainkat és energiánkat felesleges. Az, ahogyan az Istentől kapott anyagi javainkkal bánunk mutatja meg, hogy milyen a fontossági sorrendünk és a ragaszkodásunk.

Jelenleg hogyan használod a birtokodban lévő dolgokat Isten dicsőítésére? Van olyan az életedben, amit ki kell hajítani, hogy több hely jusson Jézusnak?

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy jó és nagylelkű Isten vagy, minden jónak adományozója. Segíts, hogy felismerjem, mindenem Tőled való ajándék. Uram, segíts, hogy javaimat mások megsegítésére tudjam használni. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Virág Eszter

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .