Hazugság helyett igazság – 5. hét / 1. nap

A pénz tesz boldoggá

Olvasd el!: Prédikátor 5:10; Zsidók 13:5

IMÁK: Zsidók 13:5

1989-ben egy amerikai duó, a Callaway, megjelentetett egy dalt, “I Wanna Be Rich”, azaz “Gazdag akarok lenni” címmel, ami 2. helyet ért el a Billboards Hot 100 ranglistán. Úgy tűnik, a dal megragadta hallgatóit.

Szeretünk hinni a hazugságban, hogy a pénzzel együtt boldogság is jár. Azonban a hírességek között számtalan olyan akad, aki depresszióval, szorongással, vagyon ellen elkövetett bűncselekménnyel küszködik a hírnév és a saját vagyona ellenére.

Salamon király, Izrael legbölcsebb és legtehetősebb királya a Prédikátor 5:9-ben azt mondja, hogy az, aki szereti a pénzt, sosem lesz elégedett. Mennyire függ a megelégedettséged a pénzügyi helyzetedtől?

Mennyei Atyám, köszönöm a gondoskodásodat. Bocsásd meg nekem azokat az alkalmakat, amikor úgy gondolom, hogy az, amit Te nyújtasz nem elég, amikor többre vágyok. Segíts felismernem, hogy csak Rád van szükségem. Imádkozom, hogy adj nekem helyes nézőpontot amikor a vagyonról van szó. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Virág Eszter

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .