Hazugság helyett igazság – 4. hét / 5. nap

Áldozat vagyok

Olvasd el!: 1 Mózes 50:19-21; 1 Péter 2:22-23; Filippi 1:12-14; Zsoltárok 10:14; Ézsaiás 43:18-19

IMÁK: Ézsaiás 43:18-19

Volt már olyan, hogy valaki bántott? Mindannyiunkkal megesett már, így vagy úgy. Egy romlott, bűnös világban élünk. A fájdalom az emberi lét velejárója. De Isten segítségével nem kell örökre a fájdalomban ragadnunk. Meggyógyulhatunk és továbbléphetünk hittel és megbocsátással, amint elengedjük a múltat és a jövő felé nyúlunk.

Emlékezzünk, hogy sosem vagyunk egyedül a fájdalmunkban, Isten mindig ott van és erőt ad, hogy felülkerekedjünk rajta. József, Jákób fia a példa erre. Testvérei eladták őt rabszolgának, de Isten ezt a tragikus eseményt arra használta fel, hogy előremozdítsa célja beteljesülését. Ahelyett, hogy a körülmények áldozata lett volna, József bízott Isten tervében. Igen, romlott világban élünk, de emlékezzünk, hogy Isten hatalmasabb minden gonosznál és fájdalomnál… minden szívfájdalomnál és a borzalmakból is képes jót kihozni.

Bár nem tudjuk befolyásolni azt, ami velünk történik, a reakciónkat megválaszthatjuk. Engedhetünk a múltbéli fájdalomnak vagy választhatjuk a továbblépést hitben, bízva, hogy Isten eltörli a fájdalmunkat és a hamuból szépséget teremt.

Mennyei Atyám, segíts meggyógyulnom fájdalmaimból. Azt, ami eredendően gonosz volt, használd fel a jóra, úgy ahogyan csak Te tudod. Segíts, hogy meg tudjak bocsátani azoknak, akik bántottak, hogy tovább tudjak lépni… ne engedd, hogy áldozatként tekintsek magamra, hisz a Te segítségeddel győztes vagyok. Tudom, hogy mindenre általad vagyok képes, hogy Te adod az erőt… hadd éljek a Te dicsőségedre. Adj célt a fájdalmaimnak. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Virág Eszter

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .