Hazugság helyett igazság – 4. hét / 2. nap

A bukásaim határozzák meg ki vagyok

Olvasd el!: 2 Korinthus 12:9-10; 1 Péter 2:9-10

IMÁK: 1 Péter 2:9-10

A legnagyobb találmányok bukásokból indultak ki. A legmagasabb eladásokat elérő porszívógyártó cég, a Dyson, 5271 prototípus és azok elutasítása után jelent csak meg az amerikai és európai piacokon. Sokszor csak a ‘boldogan éltek, míg meg nem haltak’ részt akarjuk, és elfelejtjük a történetet, ami odáig vezet.

Úgy gondoljuk, hogy ha elbukunk, akkor mi magunk vagyunk a kudarc. Szeretett barátom, távolodj el ettől a hazugságtól! Isten azért engedi, hogy elbukjunk, hogy megerősítse bennünk az Ő erejét. A bukásaink kiemelik mennyire nagy szükségünk van Krisztusra. Emlékeztet arra, hogy vessük alá magunkat az Ő akaratának. De az, hogy elbuktál egy cél megvalósítása közben, nem jelenti, hogy bukott vagy Isten szemében.

Isten a gyengeségeid és fogyatkozásaid ellenére is szeret. Neki az a legfontosabb, hogy Vele járj. Hagyd el a hibáztatást. Tanulj a múltból. Emlékezz arra, hogy kié vagy.

Mi az a bukás, amit ma a kereszt tövéhez kell vinned? Emlékezz, Jézus vére elfedi a hibáinkat: a múltban, a jelenben, a jövőben.

Mennyei Atyám, köszönöm szeretetedet és megbocsátásodat. Köszönöm, hogy szabadságban járhatok, tudva, hogy a bukásaim ellenére biztos fedezékben lehetek a Te szeretetedben. Segíts, hogy Jézustól tanult magabiztossággal élhessem az életet. Szent Szellemed erősítsen meg engem a gyengeségeim idején. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Virág Eszter

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .