Hazugság helyett igazság – 4. hét / 1. nap

Az én életem rólam szól

Olvasd el!: Ézsaiás 43:1-7; Máté 5:16; 1 Korinthus 10:31

IMÁK: Ézsaiás 43:7

Mikor készítettél magadról utoljára szelfit? 2017-ben több, mint 24 milliárd szelfit töltöttek fel a Google-re[1]. Ebben a statisztikában nincsenek benne azok a képek, amiket nem töltöttek fel közösségi oldalakra, csak mentettek saját célra (vagy töröltek). A szelfimánia rámutat arra a mítoszra, melyben sokan tévesen hiszünk, hogy mi állunk az életünk középpontjában. Ha ellátogatunk egy nevezetes helyre és szelfit készítünk, akkor az emlékeinkben mi magunk maradunk a látványosság.

A szemünk vak az igazságra: A Föld és minden, ami benne van, az Úré. Ő kegyesen megengedte, hogy részesei legyünk a történetének. A mi szerepünk az életben csekély az örökkévalósághoz viszonyítva. Azonban a megalázódás ellenére a valóság korántsem csüggesztő. A Világmindenség Alkotója téged választott. Melletted áll. Azért teremtett, hogy a története részévé válj. Micsoda kitüntetés ez! A reakciónk erre az kellene legyen, hogy hogyan szerethetünk és szolgálhatunk másokat, nem pedig a magunkra fókuszálás. Ha így teszünk, akkor az életünkben a világ Krisztust látja majd visszatükröződni.

Hogyan tudod ma megjeleníteni Isten szeretetét valakinek körülötted? Ha kísért, hogy a gondolataid önmagad felé forduljanak, emlékezz, hogy te vagy az Ő történetének részese – nem pedig fordítva.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy lehetőséget adsz arra, hogy Veled töltsem az időmet. Köszönöm, hogy kiválasztottál engem, hogy a terved részesévé váljak. Csodálatos vagy Istenem. Beismerem, hogy gyakran azt hiszem, körülöttem forog a világ. Sajnálom. Segíts másokra gondolni, hogy megláthassák bennem Krisztust. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Virág Eszter

[1] http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3619679/What-vain-bunch-really-24-billion-selfies-uploaded-Google-year.html

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .