Hazugság helyett igazság – 3. hét / 5. nap

Túl idős/fiatal vagy, hogy Isten használhasson

Olvasd el!: Jób 12:12; Zsoltárok 92:12-14; 1 Timóteus 4:12

IMÁK: Zsoltárok 92:12-14; 1 Timóteus 4:12

Szabtál már korhatárt Isten tervének az életedben? Gyakran úgy érezzük, hogy a korunk gátol abban, hogy szabadon elérhessük céljainkat, álmainkat. Mint a magasságkorlátnál a hullámvasúton, kihúzzuk magunkat, nyújtózkodunk, hátha Isten engedélyezni fogja, hogy menjünk egy kört. De az igazság az, hogy Istennél nincs korhatár. Ő a fiatalokat és az időseket is felhasználja az Ő dicsőségére.  Jósiást, a nyolc éves királyt használta fel, hogy a júdeaiak visszatérjenek Hozzá (2 Királyok 22). Pál apostol figyelmeztette Timóteust, hogy ne hagyja, hogy a fiatal kora akadályt jelentsen a szolgálatban, inkább éljen példaértékű életet.

A másik oldalon állnak azok az emberek, akik úgy érezzük, hogy vége már a „dicső napoknak”, melyet az Úr szolgálatában töltöttünk. Életkorunk, egészségi állapotunk, vagy a lehetőségek hiánya miatt azt érezhetjük, hogy Isten örökre a kirakatba állított. Barátom, Isten hatalmasan használja azokat, akik sokat tapasztaltak az életben, hogy erősítsék, eddzék és biztassák a következő generációt.

Függetlenül a korodtól, Isten azt AKARJA, hogy légy misszióban Érte. Kész vagy nyitottá válni bármilyen lehetőségre, melyet Ő elkészített neked?

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy megmutatod, hogy életem bármelyik szakaszában lennék is, Neked terved van velem. Segíts, hogy felismerjem a lépéseket, melyeket engedelmesen meg kell tennem. Köszönöm neked Jézust. Segíts Szent Szellemedre hagyatkozni, mert Ő a helyes irányba vezet majd. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: dr. Ferenczi Andrea

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .