Hazugság helyett igazság – 3. hét / 4. nap

Saját erődre kell támaszkodnod

Olvasd el!: 1 Korinthus 1:26-31; Példabeszédek 3:5-6; Ézsaiás 40:28-31; Jeremiás 17:5-8

IMÁK: Példabeszédek 3:5-6

Olyan világban élünk, mely értékeli az individualizmust. Gyengeségre utal, ha segítséget kérünk. A Szentírás szerint – ennek ellenére, – nem kell a saját erőnkre támaszkodnunk.

Az 1 Korinthus 1:26-31 arról szól, hogy Isten a világ szerint gyengéket, a bolondokat és a szegényeket választotta ki magának, hogy bebizonyítsa milyen keveset ér az emberi teljesítmény a megváltáshoz képest. Isten hatalmas dolgokat visz véghez hétköznapi emberek által. A megfáradtaknak erőt ad. És mert Isten az, aki minket magasba emel, nem dicsekedhetünk. Akik a teljesítményt saját maguknak tulajdonítják, semmibe veszik Isten szerepét az életükben, de amikor elismerjük Istent, olyan helyekre visz majd bennünket, amit soha nem tartottunk volna lehetségesnek.

Mikor próbáltál a saját erődre támaszkodni ahelyett, hogy Istent hívtad volna segítségül? Az Úr segíteni akar neked. Megengeded neki?

Mennyei Atyám, vannak időszakok az életemben, amikor el akarlak Téged lökni magamtól. Megáldasz emberekkel az életben, akik biztatnak, de gyakran figyelmen kívül hagyom őket. Segíts nyitottnak lennem feléd, és a környezetemben élők felé. Segíts, hogy Rád támaszkodjak. Beismerem, hogy nem tudok a magam erejéből megélni. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/ 

Fordította: dr. Ferenczi Andrea

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .