Hazugság helyett igazság – 3. hét / 1. nap

Nem vagy elég

Olvasd el!: 2 Mózes 3:1-14; 2 Mózes 4:1-11; 1 Péter 2:9; Filippi 4:13; Efézus 2:10
IMÁK: 2 Mózes 4:11

Egyik hazugság – amit gyakran elhiszünk- az, hogy nem vagyunk elegek. Nem vagy elég ________. Valószínű, hogy egy kis hazugság máris elkezdett beszivárogni az elmédbe. Alkalmatlanság, elégtelenség, inkompetencia. Még a legnagyobb bibliai vezetők is küzdöttek ezekkel a hazugságokkal. Mikor Isten elhívta Mózest, hogy vezesse ki a zsidókat Egyiptomból, ő – mint választott vezető – számos érvet felhozott, hogy miért alkalmatlan a feladat elvégzésére. Mózest hitetlensége közepette is biztosította Isten a jelenlétéről, gondoskodásáról és arról, hogy Ő elkészíti a szükségeseket. Bármi is legyen Isten elhívása az életedben, alkalmas vagy rá… Általa. Ezért, mikor azt érzed, hogy nem vagy elég jó, hajolj kicsit közelebb Jézushoz. Emlékezz, hogy nem azért lettél kiválasztva, amit tettél, hanem Isten kegyelmes szeretete és életedre vonatkozó terve miatt. Isten fel fog ruházni mindennel, amire szükséged van, hogy beteljesítsd életedre vonatkozó célját.

Tehát következő alkalommal, mikor kétségeid támadnak a képességeidet tekintve, emlékezz, hogy Krisztus megadja neked mindazt az erőt, hogy megbirkózz és megtégy bármit. Isten úgy tervezte el az életedet, hogy csodálatos dolgokat vigyél végbe Érte, és el fog látni mindennel, amire csak szükséged van.

Milyen területen küzdesz az alkalmatlanság érzésével? Szánj rá egy pillanatot és add át Istennek… hajolj egy kicsit közelebb Hozzá, és hagyd, hogy Ő legyen minden, amire szükséged van.

Mennyei Atyám, olyan könnyű azt érezni, hogy nem vagyunk elég jók ebben a világban, vagy nem vagyunk elég jók Neked. Sokszor a hibáimra összpontosítok, ahelyett, hogy a Tőled kapott ajándékokra figyelnék. Segíts, hogy dicsőítselek azért, hogy egyedinek alkottál meg a Te hasonlatosságodra. Köszönöm a Te jelenlétedet, gondoskodásodat, és előkészületedet mindennel kapcsolatosan, amire elhívtál. Szeretlek Istenem. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

 Fordította: dr. Ferenczi Andrea

Szintén kedvelheted

1 Comment

  1. Ez jutott eszembe, ahogy olvastam ezeket az Igéket:
    “Those whom God calls he qualifies; and those whom he makes holy he makes strong in spirit.” (Matthew Henry) – ami valahogy így hangzana magyarul:
    “Akiket Isten elhív, azokat alkalmassá is teszi; és azokat, akiket megszentel, meg is erősíti lélekben.” 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .