Hazugság helyett igazság – 2. hét / 5. nap

Isten soha nem fogja neked megbocsátani, hogy .…

Olvasd el!: Ézsaiás 43:25; 1 János 1:9

IMÁK: Ézsaiás 43:25; 1 János 1:9

Sok keresztény vitatkozik azon, hogy van-e „megbocsáthatatlan bűn”? Még akkor is, ha elhisszük, hogy Isten megbocsátja bűneinket, néha az ellenség elhitetheti velünk, hogy olyan szörnyű bűnt követtünk el, melyet Isten nem fog elfelejteni. A bűntudat és a szégyen elborítja lelkünket. Szabad élet helyett pedig továbbra is sötétben járunk. Miért törekedjünk Isten szerint élni, ha a megbocsátás nem elérhető?

Isten nem tagadja meg gyermekeitől a megbocsátást. Ő egy szerető Édesapa, aki kapcsolatra vágyik veled. Ézsaiás 43:25 ezt mondja „eltörlöm álnokságodat önmagamért, és vétkeidre többé nem emlékezem”. A Vele való kapcsolatunk örömére szolgál.

Mint az Ő gyermekei, a mi felelősségünk az, hogy megvalljuk bűneinket a mi Mennyei Atyánknak. Amikor ezt megtesszük, ő hűségesen megbocsát és megtisztít bennünket. Attól nem kell tartanunk, hogy Isten felemlegeti a múltbéli bűneinket. Amikor megbocsájt, akkor ezt teljességgel meg is teszi.

Mennyei Atyám, köszönöm megbocsátásod teljességét. Még akkor is, amikor csalódást okozok Neked és megkeményítem a szívemet előtted, tudom, hogy kész vagy tárt karokkal visszafogadni engem. Ámulatba ejt a Te kegyelmed. Segíts, hogy hálás legyek neked. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

 Fordította: dr. Ferenczi Andrea

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .