Hazugság helyett igazság – 2. hét / 4. nap

Isten szűkmarkú

Olvasd el!:  Róma 8:31-32; János 1:16; Jakab 1:5; Efézus 1:3-8

IMÁK: Róma 8:31-32

Életünk bizonyos szakaszai gyümölcsözőbbek, mások kevésbé.  Ahelyett, hogy a hit lencséjén keresztül szemlélnénk a szárazabb időszakokat, hajlamosak vagyunk elhinni a hazugságot, hogy Isten szűkmarkú. Csak mert a kívánságaink nem teljesültek, azt gondoljuk, hogy Isten önző módon visszatartja az áldásait, hogy gyötörjön és megpróbáljon minket.

Ezek a gondolatok nem is lehetnének távolabb az igazságtól. A Szentírás Igazságként kinyilvánítja, hogy Isten kegyelmes és jó. Bőkezűsége odáig terjedt, hogy odaadta a világnak saját Fiát. Olyannyira törődik velünk, hogy biztosítja mind a testi, mind a lelki szükségleteinket. Ugyanakkor, általában csak az tudatosul bennünk, ahogy a lelki szükségleteinkről gondoskodik. Ha ilyen egyoldalúan szemléljük Istent, az hiányérzetet és hálátlanságot eredményez.

Szánj rá egy pillanatot, hogy felismerd, hogyan gondoskodott az Úr rólad lelki szükségeidben? Gondolkodj el azon, hogyan nyilvánul meg kegyelme és megbocsátása az életedben? Volt, hogy türelmes volt veled, vagy reményt adott bizonyos helyzetben?

Mennyei Atyám, köszönöm a Te végtelen szeretetedet és gondoskodásodat. Segíts emlékezni arra, hogy Te bőkezű vagy és kegyelmed túláradó.  Késedelmes vagy a haragra és gyors a megbocsátásra. Dicsőítlek azért, Aki vagy. Beismerem, hogy néha elhiszem azt a hazugságot, hogy szándékosan visszatartod tőlem az áldásodat. Bocsásd meg hitetlenségemet. Köszönöm a Fiadban nekünk adott kegyelmet. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

 Fordította: dr. Ferenczi Andrea

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .