Hazugság helyett igazság – 2. hét / 3. nap

Isten szégyennel és bűntudattal büntet

Olvasd el!: Ézsaiás 54:4-5; Róma 8:1
IMÁK: Róma 8:1

Mindannyian számos bűn miatt lehetnénk bűnösnek találva, reménytelenül, de Jézus szeretete és kereszten hozott áldozata által bocsánatot és egy új életet kaphatunk. Mikor Sátán a múltbeli bűneinket és korábbi életünket hozza fel, eszünkbe kell jusson, hogy már új teremtések vagyunk. A régi elmúlt, új jött létre… már nem azok a régi személyek vagyunk, akik voltunk.

Igen, meg kell térnünk a bűneinkből, de emlékeznünk kell arra is, hogy Isten az Ő szeretete és irgalma által megbocsát nekünk, és nem rója fel bűneinket. Sátán mindent megpróbál, hogy vétkeink és bűneink által a múltunkhoz kössön bennünket, de olyankor kell Isten igazságaira figyelnünk Sátán hazugságai helyett. Mikor Isten gyermekévé válsz, felszabadulsz a múltad alól és örök reménységet kapsz a jövőre nézve. A láncok, melyek egykor fogva tartottak, összetörnek Krisztus benned lakozó ereje által.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy megígérted, hogy bűneinket nem rovod fel nekünk. Köszönöm a megbocsátás ajándékát, melyet csak Benned találhatunk meg. Segíts, hogy emlékezzek a Te csodálatos ajándékodra, amikor Sátán a múltammal kísért. Erősíts meg, hogy megbocsássak magamnak és azt a szabad életet válasszam, melyért Te fizettél meg helyettem. Segíts, hogy ugyanúgy megbocsássak másoknak, ahogyan Te is megbocsátottál nekem. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

 Fordította: dr. Ferenczi Andrea

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .