Hazugság helyett igazság – 2. hét / 2. nap

Isten nem elég

Olvasd el!: Filippi 4:19; Zsoltárok 73:23-26; 2 Korinthus 12:9
IMÁK: Filippi 4:19; 2 Korinthus 12:9

A világban népszerű az az üzenet, hogy Isten egy lehetséges plusz az életünkben, és nem az egyedüli, legfontosabb lényege az életünknek. Ha valaki kissé meg akarja fűszerezni az életét egy kevés spiritualitással, szabadon megteheti, de mint a frissen őrölt bors a salátán, ez is nyugodtan elhagyható.

Jézus az Élet Kenyerének nevezi magát. Ő az, aki mindennek életet ad és mindeneket fenntart, képes minden szükséget megelégíteni. Isten a lényünk része és Ő a mi erőnk. Az Ő kegyelme elég, bármilyen megpróbáltatásban is lennénk.

A mi problémánk az, hogy gyakran nincs elég hitünk, hogy elismerjük: Ő elég nekünk. A saját erőnkre támaszkodunk, ahelyett, hogy az Úrra várnánk. Isten veled van, és gondoskodni fog rólad, bármilyen helyzetben is vagy. Mikor fordult elő, hogy hitetlenségedben a saját erődben bíztál ahelyett, hogy Isten gondviselésében bíztál volna?

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy Te megelégítesz. Segíts, hogy emlékezzek, hogy Te mindig elég vagy. Gyengeségem idején emlékeztess, hogy a múltban mindig gondoskodtál rólam. Köszönöm  hűségedet. Szeretlek, Uram. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

 Fordította: dr. Ferenczi Andrea

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .