Hazugság helyett igazság – 1. hét / 5. nap

Tudatlanságunk miatt vagyunk becsapva

Olvasd el!: 1 János 4:1; 1 Thesszalonika 5:21; ApCsel 17:11; Zsoltárok 119:11; Titusz 3:3-6; Jakab 1:22

IMÁK: Zsoltárok 119:11

Egyik legrosszabb érzés az életben, mikor tudatlanságból valakiről rosszat feltételezel és csak később jössz rá szarvashibádra. Például úgy döntesz, hogy nem kell megnézned hogyan kell eljutni egy általad ismeretlen helyre, majd odatalálsz egyszerűen követve az előtted lévő autót. Amikor pedig eltévedsz, mert a barátod autója ott hagyott a pirosnál, tudatlanságod csapott be.

Gyerekjáték Sátánnak becsapni minket, mikor nem ismerjük Isten Igéjét. Sátán a féligazságok mestere, és ha nem döntünk úgy, hogy olvassuk az Igét és alkalmazzuk életünkre, könnyen azt találhatjuk, hogy elhittük hazugságait. Isten Igéje hitünk horgonya. Az Ige is arra bátorít, hogy ismerjük meg és ültessük gyakorlatba az életünkben. Ehhez az szükséges, hogy megértsük mit mond Isten Igéje, elmélkedjünk azon miként kapcsolódik hozzánk és utána tegyük meg amit mond. Nagyon könnyű tudatlanságban élni. De Isten többet tartogat számunkra. Az a legmélyebb vágya, hogy az Ő teljes ismeretének bőségében éld az életed.

 

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy leleplezed magad nekem a Biblián keresztül. Imádkozom, hogy az Igét drága ajándéknak tudjam tekinteni. Segíts, hogy ne járjak tudatlanságban, hanem építsem ki, szítsam fel magamban a szenvedélyt Igéd iránt, hogy jobban megismerhesselek. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

 Fordította: Bolbás Viola

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .