Hazugság helyett igazság – 1. hét / 4. nap

A világ szeretete miatt vagyunk becsapva

Olvasd el!: 1 János 5:19; 1 János 2:15-16; Kolossé 2:8; 2 Timóteus 3:13-14

IMÁK: Kolossé 2:8

Amikor a világot szeretjük, észlelésünk megváltozik.

Elfelejtjük, hogy a világ a gonosz hatalma alatt van. Amikor ezt tesszük, a világ dolgai elkezdenek vonzónak tűnni, és ha nem vagyunk óvatosak, a világ befolyásolhat minket és ennek eredményeként megsérülhetünk a bűn pusztítása által. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy ne gondatlanul éljük az életünket, hanem legyünk éberek a különféle módokra, ahogyan Isten Igéje helyett a világon található értékek által befolyásolhatóak vagyunk. Bár a világban élünk, emlékeznünk kell arra, hogy nem a világból valók vagyunk. Krisztushoz tartozunk.

Ahelyett, hogy céltalanul élnénk és megengednénk a világnak, hogy megszabja kötődésünket és hitünket, Isten arra hív minket, hogy szilárdan ragaszkodjunk tanításához és álljunk meg hitben. Ezáltal nem tévesztjük szem elől az Igazságot amikor a világ megpróbál minket más útra vinni. Hogyan védekezhetsz az ellen, hogy szeresd a világot?

 

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy nekünk adtad Igédet az Igazság horgonyaként. Segíts, hogy Benned bízzam, amikor a világ megkísért. Bocsáss meg nekem azokért az időkért, amikor megengedtem, hogy a világ szeretete elcsábítson Tőled. Köszönöm Fiadat! Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

 Fordította: Gilicze Margit

 

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .