Hazugság helyett igazság – 1. hét / 3. nap

Magunkat csapjuk be

Olvasd el!: Jeremiás 17:9-10; 1 Korinthus 3:18; Ezékiel 36:26

IMÁK: Jeremiás 17:9-10

Voltál már vidámparkban a tükrök falánál? Akkor láthattad, hogy a megtévesztés milyen sokféle formát ölthet. Egyszerűen csak a fény elhajlítása is milyen drasztikusan megváltoztathatja a tükörképedet.

A Szentírás figyelmeztet rá, hogy a szív csalárdabb mindennél. Az érzelmeink megbízhatatlanok. Mégis milyen gyakran cselekszünk az adott pillanatban megélt érzéseink alapján. Gondolj csak vissza a kis döntésekre, melyeket érzelmi alapon hoztál meg a héten. Valószínű, ha kapnál egy második esélyt, átgondolnál néhányat közülük.

A mi Mennyei Atyánk megérti, hogy időnként nem tudunk eleget tenni az útmutatásának. De mivel szeret minket, megmenti a mi makacs, önfejű szívünket. Jézus által bocsánatot nyertünk azokra az esetekre is, amikor becsapjuk saját magunkat, és Istennel való kapcsolatunk helyreáll. Isten új szívvel ajándékoz meg minket, megengedi, hogy a hibáinkból tanuljunk, és a bölcsességben növekedjünk.

Milyen esetekben döntöttél az érzelmeid alapján ahelyett, hogy a tényekre hagyatkoztál volna? Félrevezettek az érzéseid?

 

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy Krisztus által új szívet adtál nekünk. Segíts az érzéseim helyett a Te bölcsességedben bízni. Köszönöm, hogy nem szűnsz meg szeretni a nehézségeim közepette sem. Jó és kegyelmes Isten vagy. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

 Fordította: dr. Ferenczi Andrea

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .