Hazugság helyett igazság – 1. hét / 1. nap

Sátán megpróbál megtéveszteni minket

Olvasd el!: 1 Mózes 3:1-4; János 8:44; Efézus 6:11

IMÁK: János 8:44; Efézus 6:11

Előfordult már, hogy hazudtak neked? A megtévesztés annyira fájdalmas a lélek számára, mint egy egész méhraj csípése. Sátán, a hazugságok atyja csapásokkal sújtja az emberiséget az Éden-kert óta. Amikor a kígyó megkísértette Évát, féligazságokat használt, hogy engedetlenségre csábítsa őt. Sátán megkísértette Évát, hogy arra figyeljen, amit Isten megtiltott neki ahelyett, hogy hálás lenne mindazért, amit Isten adott neki. Mivel Éva elhitte Sátán hazugságát, kételkedett Isten jóságában és engedett a csábításnak.

Néha megtagadjuk Sátán alattomosságát és pusztító erejét. Elképzeljük őt, mint egy rajzfilm szereplőjét, aki csupán Halloween-kor létezik. Ha lekicsinyítjük ártalmasságát, azzal figyelmen kívül hagyjuk a Szentírás figyelmeztetéseit.

Jézus figyelmeztet Sátán jellemére, hogy ő egy hazudozó. A hazugságok atyjának nevezi, mindenféle igazság hiányzik belőle. Természetéből adódik, hogy becsap mindenkit.

Amióta Sátán aktívan mesterkedik ellenünk, fel kell fegyvereznünk magunkat a megtévesztésével szemben. Az Úr nem hagyott minket üres kézzel és védtelenül. Mint a mi hatalmas gondoskodó Atyánk, nekünk adta az Ő lelki fegyverzetét, hogy ellenálljunk bármivel szemben, amivel Sátán támad minket.

Az élet mely területén küszködsz, hogy lásd az igazat saját magadról, a kapcsolatodról vagy a körülményedről? A hazugságok atyja aktívan próbál téged megakadályozni, hogy megértsd Isten számodra készített tervét. Ma emlékezz rá, hogy Isten mindent megadott neked, amire szükséged van ahhoz, hogy ellenállj a gonosznak.

 

Mennyei Atyám, azokban az időkben, amikor homályos a vonal az igazság és a hazugság között, segíts Rád figyelnem útmutatásért. Segíts emlékeznem Igédre. Köszönöm, hogy megadtál nekem mindent, amire szükségem van, hogy ellenálljak a félrevezetésnek. Vizsgáld meg a szívem és mutasd meg nekem a Te Igazságodat ezalatt a tanulmány alatt. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

 Fordította: Herceg Nóra

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .