1. és 2. Thesszalonika – 6. hét / 2. nap

Olvasd el!: 2 Thesszalonika 3:6-9

IMÁK: 2 Thesszalonika 3:9

 

Az Úr visszajövetelére várva, szorgalmasan munkálkodnunk kell Isten dolgain, és keményen dolgoznunk, hogy biztosítsuk a családunknak a szükségeseket. Néhányan a thesszalonikai hívők közül az Úr közeli visszajövetelére hivatkozva tétlenségbe és letargiába merültek. Pál arra mutat rá, hogy a holnap dicsőségének reménye nem szabad, hogy befolyásolja a mai nap felelősségét. Mint kemény munkás, példát mutat a gyülekezetnek azzal, hogy folytatja sátorkészítő munkáját, hogy fenntartsa a szolgálatát mint utazó misszionárius és az evangélium szócsöve.

 

Példát mutatsz a munkához való hozzáállásoddal? Mint Krisztus követői nem szabad annyira csak a mennyben járjunk gondolatban, hogy semmi hasznunk ne legyen itt a földön. Dolgozzunk keményen addig is, amíg várunk az Ő visszajövetelére.

Uram, segíts, hogy keményen dolgozzak a helyemen ahova elhívtál, addig is amíg várakozunk. Add, hogy szorgalmas erőfeszítéseim is a Te dicsőségedet szolgálják. Ámen

 

/YouVersion/

 

Fordította: dr. Ferenczi Andrea

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .