Szeretni, szolgálni, remélni

Pál a thesszalonikai gyülekezetnek szóló első levelét a remény imájával zárja. Ennek a fiatal, új keresztyénekből álló gyülekezetnek fennállásának első évében jelentős ellenállással és üldöztetéssel kellett szembenéznie. Azonban minden nehéz megpróbáltatás ellenére, amit elszenvedtek, a thesszalonikaiak megmaradtak teljesen Istennek alárendelve. Istenhez fordultak és továbbra is virágoztak, növekedtek benne.

Sok mindent tanulhatunk ezektől a fiatal Krisztus-hívőktől. A thesszalonikaiak belekapaszkodtak a Jézusról szóló örömhírbe, elfordultak bálványaiktól és rendíthetetlenül megmaradtak a hitben. Harcoltak azért, hogy szeressék a másikat, beleértve ellenségeiket is és a komoly ellenállás ellenére is elkötelezték magukat az Istennek való szolgálatra. Reményteljesek maradtak az üldöztetésekben is és türelmesen várták, hogy Krisztus visszajöjjön értük. Körülményeik ellenére Istenbe vetett hitük nem bukott el.

Milyen szituációban kételkedsz Isten hűségében a nem teljesülő elvárások miatt?

Látjuk a thesszalonikai gyülekezet példáján keresztül, hogy Isten a nehéz körülmények közepette is hűséges.

Azért imádkozunk, hogy Istenünk, a Békesség Istene, szenteljen meg titeket teljesen, és egész valótokat őrizze meg: szellemeteket, lelketeket és testeteket egyaránt, amíg Urunk, Jézus Krisztus vissza nem jön! Isten, aki hív benneteket, hűséges és megbízható, ezért mindezt meg is fogja tenni.” 1Thesszalonika 5:23-24

A záró imádságban Pál világossá teszi, hogy Isten hűségesen hordozza nehéz terheinket, ha átadjuk magunkat neki. A világmindenség Istene abszolút hatalmában, úgy tehet, ahogy akar, amikor akar és azzal, akivel akar. Mégis, Ő azt választotta, hogy minket szeret.

Isten mindig hűségesen munkálkodik tervei és céljai megvalósításán népe érdekében!

  • Isten tökéletes tervet dolgozott ki a megváltásunkra Jézus Krisztuson keresztül
  • Isten „utánunk jön” és közel von magához minket
  • A megváltásunk pillanatában bűneinket az Ő szentségére és igazságára cserélte
  • Isten a Szent Szellemen keresztül tanít és egyre inkább Krisztus képére változtat minket
  • Isten megtart minket a feddhetetlenségben és tökéletességben az örökkévalóságban.

A 24. vers arról beszél, hogy Isten mindezt véghezviszi. Ez biztos. Nincs kétség. Nincs hezitálás. Isten hűségesen megtesz mindent, amit megígért.

Ha Istenhez tartozunk, az Övéi vagyunk mindörökre! Attól függetlenül, hogy ebben az életben mi mindent kell átélnünk, Istennel való helyzetünk megváltoztathatatlan és végleges. Miénk Isten teljes szeretete és odaadása. Isten Jézus Krisztuson keresztül gyermekeit még a legrosszabb napjukon is igaznak látja. Előtte tökéletesen feddhetetlenek vagyunk.

Ezt azért mondom nektek, hogy teljes békességetek és bizalmatok legyen bennem. Ezen a világon próbatételek, nehéz időszakok és szenvedések várnak rátok, de legyetek bátrak: én már legyőztem a világot.” János 16:33

A thesszalonikaiak Isten családjának részévé váltak és hitükért azonnal sanyargatták őket. Isten szerette őket, de a körülöttük lévők utálták és bántalmazták a gyülekezetet. Bár Isten választottjai voltak mégis fenyegették és meggyilkolták őket.

Ahelyett, hogy engedték volna, hogy az üldöztetés és a nehézségek legyűrjék őket, növekedtek és virultak Istenben. Rá figyeltek. Folyamatosan kimutatták szeretetüket a gyűlölködők iránt. Továbbra sem a társadalom által felállított normák szerint éltek. Hűségesen szolgálták az Istent. Megmaradtak reményteljesnek Krisztus visszajövetelét illetően.

Jézus Krisztus a mi egyetlen erősségünk és reménységünk a bűn, a fájdalom és világ romlottsága ellen vívott küzdelmünkben. Imádkozhatunk és kérhetjük Istentől ugyanazt a kegyelmet és erőt, ami Jézusban volt, hogy erősítsen minket, hogy szeressük a minket bántó embereket és reménységben szolgáljunk neki – a körülményeinktől függetlenül.

Ahogy a thesszalonikaiak, úgy mi is növekedhetünk és elmélyedhetünk az Úrban, akkor is, ha fájdalommal vagy üldöztetéssel kell szembenéznünk. A körülményektől függetlenül, az érzéseink ellenére, keményen kell igyekeznünk, hogy szeressük Istent és az embereket, hogy hűségesen szolgáljuk Őt és türelmesen várjuk Jézus visszajövetelét.

Az életedre tekintve, hol látsz fájdalmas és nehéz tapasztalásokat, amik elmélyítették az Istennel való kapcsolatodat, a Rá-hagyatkozásodat?

 

Béke és kegyelem neked,

Terria

 

Terria az SZNI bátorító és közösségi médiát kezelő csapataiban szolgál. Virginia államban él a férjével, és két gyönyörű egyetemista lány büszke édesanyja. Szenvedélyes célja, hogy lángra lobbantsa, és bátorítsa a századfordulón élő nők generációit, hogy azok megragadják Isten igazságát és ragaszkodjanak is hozzá. A hétköznapokban szorgalmasan dolgozik; többnyire kórházakban láthatjuk ilyenkor, ahol meghallgatja a betegek történeteit, és megosztja a történeteit, és azt a szeretetet, mellyel Isten elárasztotta az életét. Bár Terria életének körülményei néha zűrzavarosak, Isten mindig megmutatja neki erejét és szeretetét.

 

Fordította: Virág Eszter

Forrás: https://lovegodgreatly.com/love-serve-hope/

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .