1. és 2. Thesszalonika – 3. hét / 3. nap

Olvasd el!: 1 Thesszalonika 5:9-11

IMÁK: 1 Thesszalonika 5:9-11

Pál arra bíztatja a thesszalonikai hívőket, hogy „bátorítsák egymást” az evangélium Örömhírével. Azok, akik Krisztusba vetették hitüket, nincsenek már ítélet alatt bűneik miatt. Krisztus a kereszten életét adta, hogy gyermekeit megmentse, és teljes bocsánatot nyerhetünk.

Egy barátot bátorítani Krisztusban csupán néhány percbe kerül minden nap, de örökkévaló hatása van. Kit ismersz, aki nagyon nehéz időszakon megy most át? Hívd fel és imádkozz vele, vagy hívd meg egy kávéra és hallgasd meg a történetét és add tudtára, hogy fontos és törődsz vele. A fájdalommal teli barátaidat bátorítsd, hogy vessék bizalmukat Isten Igéjébe és emlékeztesd őket, hogy Isten munkálkodik életükben. Amikor odaállunk egymás mellé segítő szándékkal, elszáll a keserű elbátortalanodás.

 

Uram, köszönöm Igéd bátorítását és azokat a nőket, akik időt szakítanak arra, hogy igazságot szóljanak az életemben. Mutasd meg, hogy kit bátoríthatnék ezen a héten és adj bátorságot, hogy merjek szólni. Ámen.

/YouVersion/

 Fordította: Bolbás Viola

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .