1. és 2. Thesszalonika – 3. hét / 2. nap

Olvasd el!: 1 Thesszalonika 5:4-8

IMÁK: 1 Thesszalonika 5:8

Pál arra bátorítja a Thesszalonikabeli hívőket, hogy a „világosság gyermekeiként” maradjanak éberek amint várják Krisztus visszajövetelét. Azt mondja, hogy a hívők legyenek „józanok” és szellemileg éberek azáltal, hogy viselik a szellemi fegyverzetet, amit Isten a mi védelmünkre készített el. A megváltás védelmezi elménket az ellenség hazugságainak tüzes nyilától, és a hit pajzsa elrejt bennünket a kétség és a veszteség gondolatai elől.

Felvetted a páncélod, katona? Soha ne felejtsétek el, hogy szellemi harcban állunk és használnunk kell szellemi fegyvereinket is. Az elménk az egyik legnagyobb csatamező – lelkünk ellensége szereti gondolkodásunkat megtámadni, így naponta védelmeznünk kell magunkat az Igazsággal és meg kell állnunk erősen Isten hatalmában.

 

Uram, köszönöm Neked a megváltás ajándékát és a Menny reménységét. Segíts, hogy erősen álljak hitemben és ne engedjem az ellenség hazugságainak, hogy elgyengítsék hitemet Benned. Ámen. 

/YouVersion/

 Fordította: Bolbás Viola

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .