1. és 2. Thesszalonika – 2. hét / 1. nap

Olvasd el!: 1 Thesszalonika 3:1-5

IMÁK: 1Thesszalonika 3:2-3

Pál elküldte Timóteust, hogy bátorítsa a Thesszalonikában lévő gyülekezetet. Remélte, hogy Timóteus bölcs tanácsa segíti az embereket abban, hogy megalapozzák hitüket, miközben folyamatos üldöztetéssel szembesültek. Pál biztosítani akarta, hogy az ellenség arra irányuló terve, hogy elbátortalanítsa ezeket a fiatal hívőket, nem vezet oda, hogy megváljanak újonnan megtalált, Krisztusba vetett hitüktől.

Ha arra vársz, hogy az életed „visszatérjen a normális kerékvágásba”, hogy komolyan vedd Jézus követését, akkor megengeded lelked ellenségének, hogy elvonjon téged a valódi tanítványságtól és Megváltód iránti elkötelezettségedtől. Ebben a bukott világban a szenvedés a norma és nem szabad hagynunk, hogy az üldöztetés és a problémák arra vezessenek minket, hogy passzív hittel éljünk. A mi elhívásunk az, hogy Krisztusra reflektálva felemelkedjünk a zűrzavar kellős közepén, és bátorítsuk egymást, hogy kitartsunk aktív hitben és elszámoltathatók maradjunk. Imádkozol rendszeresen azért, hogy testvéreid Krisztusban felbátorodjanak hitükben? Törekedj ezen a héten arra, hogy szándékosan elérj és bátoríts, építs egy általad ismert személyt, hogy szilárd maradjon hitében.

Uram, közelebb akarok Hozzád kerülni. Ahelyett, hogy hagynám, hogy a problémáim felemésszenek, segíts, hogy szenvedélyesen keresselek Téged. Mutasd meg nekem, hogy milyen lépéseket tegyek azért, hogy barátaimat arra ösztönözzem, hogy Krisztus követői maradjanak. Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Gilicze Margit

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .