1. és 2. Thesszalonika – 1. hét / 5. nap

Olvasd el!: 1 Thesszalonika 2:17-20

IMÁK: 1 Thesszalonika 2:19-20

Pál életének öröme az volt, hogy Krisztushoz vezethette az embereket. Úgy tekintett a thesszalonikai gyülekezetre, mint a „koronájára”, és felelősnek érezte magát a lelki fejlődésük ösztönzésében. Habár az ellenség megnehezítette azt, hogy Pál fizikálisan is jelen legyen a városban, a szíve mégis szenvedélyesen égett az ott élő keresztényekért, és Krisztus visszajövetelére emlékeztette őket.

Az ellenség célja az volt, hogy meghiúsítsa Pál tervét, aki terelgetni akarta a Thesszalonikában élő nyájat, azonban Isten tervét nem lehet csak úgy meghiúsítani. Ahelyett, hogy személyesen látogatta volna meg őket, Pál levelet írt nekik, amelyet ma is olvashatunk és tanulmányozhatunk, így mi is Pál dicsősége és koronája vagyunk.

Mi az életed öröme? Rendszeresen buzdítasz arra másokat, hogy növekedjenek a hitben? Talán Pálhoz hasonlóan te is sok lelki harcon estél át, és megrekedve érzed magad. Nyugodj meg abban a tudatban, hogy Isten számodra elkészített tervei tökéletesek, és hogy minden egyes lépés, melyet ma az örömhír megosztásának érdekében teszel a te dicsőségedre és örömödre fog szolgálni azon a magasztos napon, amikor színről színre látjuk majd Jézust. Talán írhatsz egy emailt vagy felhívhatsz valakit, hogy megoszd a bizonyságtételed. Nem szükséges fizikálisan egy szobában tartózkodni valakivel ahhoz, hogy örökkávaló hatással legyél a másik életére. Kérd Istent, hogy mutassa meg, hogyan tudnád kreatívan megosztani az evangéliumot a héten!

Királyom, köszönöm, hogy eljöttél a földre, megkerestél, és megmentettél a bűneimtől. Mutasd meg nekem, hogy hogyan kereshetek meg valakit ezen a héten, és hogyan menthetek meg egy elveszett lelket! Örömmel szeretnék Rólad beszélni másoknak, és látni, ahogy valaki élete megváltozik. Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Szabó Anna

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .