1. és 2. Thesszalonika – 1. hét / 4. nap

Olvasd el!: 1 Thesszalonika 2:9-16

IMÁK: 1 Thesszalonika 2:12-13

Pál egyetlen cél által vezérelve hirdette ilyen szenvedélyesen az evangéliumot: olyan tanítványokat szeretett volna látni megszületni, akik teljesen átadták magukat Krisztusnak, akik olvassák az Igét és akik engedelmeskednek a parancsainak. Pál arra hívja a thesszalonikai hívőket, hogy Istenükhöz és Királyukhoz „méltón éljenek”, ő maga pedig példával járt elől és szent életet élt, amelyet annak szentelt, hogy másoknak Krisztusról beszéljen.

Te hogy állsz ezzel? Mások vajon láthatják, hogy milyen keményen dolgozol Isten országáért? Arra bátorítasz másokat, hogy példás életet élve kövessék Jézust, és az Ő céljaiért létezzenek?  Kérd ma Istent arra, hogy segítsen még inkább Jézushoz hasonlítani, hogy az olyan emberek, akik az igazságot keresik, rád nézve vágyni kezdjenek arra, hogy hozzád hasonlóan átalakuljon az életük!

Abba Atyám, köszönöm, hogy a családodba fogadtál engem, és hogy tanúnak választottál a világ előtt a Te szabadításodról. Segíts, hogy ehhez méltón éljek, és hogy minden utammal tetszésedre lehessek! Segíts, hogy másokat a Mennyország reménye felé vezessek, amely Krisztusban van elrejtve. Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Szabó Anna

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .